26.5 C
Athens
Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2024

ΕΦΕΕΑ: «Στο ίδιο έργο θεατές»

Ειδήσεις Ελλάδα

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ

myDATA, φορολογικές δηλώσεις, απογραφές ΕΡΓΑΝΗ. Άραγε τι κοινό έχουν αυτές οι υποχρεώσεις των λογιστών;

1. Οι ασφυκτικές ημερομηνίες για την ολοκλήρωσή τους από τους λογιστές2. Η καθυστερημένη ολοκλήρωση της μηχανογραφικών πλατφορμών 3. Ασάφειες και αντιφάσεις σε μια σειρά από διατάξεις και εφαρμογές    4. Εμπαιγμός  από τη μεριά του κράτους 5. Οι λογιστές στα κάγκελα

Οι φορολογικές δηλώσεις 30/08/2022, η απογραφή στο ΕΡΓΑΝΗ 20/12/2022. Είναι ξεκάθαρο ότι το κράτος μας έχει φορτώσει και δεν δέχεται ότι έχουμε αποκτήσει βαριές ευθύνες στα πλαίσια της μείωσης του δημόσιου κόστους και της ψηφιακής μεταρρύθμισης. Δεχόμαστε τεράστια πίεση και άγχος για να ολοκληρώσουμε την ψηφιακή μεταρρύθμιση του κάθε υπουργείου. Το τεράστιο έργο που έχουμε αναλάβει ως κλάδος να φέρουμε σε πέρας, σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει αποτέλεσμα να προκαλούνται στους λογιστές φοροτεχνικούς-αυτοαπασχολούμενους σοβαρές ψυχικές και σωματικές βλάβες στην υγεία τους. Στα δίκαια αιτήματά μας (που έχουμε διατρανώσει σε όλους τους τόνους) η απάντηση που έχουμε πάρει μέχρι σήμερα είναι τουλάχιστον αδιαφορία και απαξία.

Έχουν προσδιορίσει το ρόλο μας. Μας αντιμετωπίζουν χωρίς σεβασμό και αξιοπρέπεια σε κάθε υπουργείο. Τους φαντάζει αδιανόητο ότι και ο λογιστής με τη οικογένειά έχει δικαίωμα για λίγες ημέρες άδεια. Τους φαντάζει αδιανόητο το δικαίωμα στην ασθένεια ή του δικαιώματος των συναδελφισσών στην εγκυμοσύνη.

Στον προϋπολογισμό με ευκολία βρίσκονται 15,3 δις για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. Φαίνεται ότι η ανάπτυξη έχει πλέον έρθει, τα έσοδα μας αυξήθηκαν, αλλιώς δεν εξηγείται η απόφαση για την αύξηση των εισφορών στον ΕΦΚΑ από 1/1/2023.

Όλα θα ήταν καλά, αγγελικά πλασμένα αν δεν υπήρχε ο κλάδος μας που αντιδρά στο κράτος και είναι αποφασισμένοι να σταθούν εμπόδιο σε κάθε νομοθέτημα που επιβαρύνει την καθημερινότητα του κάθε επαγγελματία – αυτοαπασχολούμενου λογιστή. Ζητάμε σεβασμό στο επάγγελμά μας και στην επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, εμείς και η οικογένεια μας, χωρίς να εγκαταλείπουμε τα δίκαια αιτήματά μας όπως mydata, καλοκαιρινή άδεια, αφορολόγητο όριο κ.λπ.

Λέμε

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

1. Παράταση της απογραφής στο Εργάνη II έως 28/02/20232. Αναγνώριση της ασθένειας του λογιστή και της εγκυμοσύνης των λογιστριών (17 εβδομάδες πλέον ενός μηνός επιπλέον) ως ανωτέρα βία με ανάλογη παράταση των δηλωτικών υποχρεώσεων. Καθιέρωση επιδόματος ασθένειας και απαλλαγή από τις ασφαλιστικές εισφορές την περίοδο ασθενείας. 3. Καμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές.    ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2022 ΣΤΙΣ 12.00μμ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΤΑΔΙΟΥ 29                    

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΝΙΚΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΠΑΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό