17.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ευρωπαϊκή εμφάνιση και νίκη του Ολυμπιακού με 3-1 στη Σκωτία επί της Ρέιντζερς

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίσθηκαν σοβαροί πραγματοποιώντας εμφάνιση… Champions League

Μετά από δύο χρόνια ο Ολυμπιακός έδειξε το σοβαρό του πρόσωπο σε ευρωπαϊκό αγώνα με έναν σοβαρό αντίπαλο, όπως είναι η Ρέιντζερς και επικράτησε με 3-1 στον φιλικό αγώνα στη Γλασκώβη με την πρωταθλήτρια Σκωτίας.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγώνα και στο 4′ είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο ματς, με τον Ράσκιν να κάνει το μακρινό σουτ και τον Πασχαλάκη να διώχνει ωραία. Μετά το πρώτο πεντάλεπτο, ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο του ρυθμού του αγώνα και στο 24΄ μια κεφαλιά του Καμαρά μπλόκαρε με ευκολία ο ΜακΡόι να μπλοκάρει με ευκολία, με τους σκωτσέζους να απαντάνε άμεσα στο 25′, με τον Λάμερς να κάνει ωραία προσπάθεια και σουτ, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει ωραία. Στο 38′ ο νεαποκτηθείς Κίνι επιχείρησε μακρινό σουτ, με τη μπάλα να κοντράρει και να βγαίνει κόρνερ, στην εξέλιξη του οποίου ο Φορτούνης έκανε κακό σουτ μετά την πάσα του Καρβάλιο, με τη μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ. Ότι δεν πέτυχε σε αυτήν τη φάση ο αρχηγός του Ολυμπιακού, το κατάφερε στην εκπνοή του ημιχρόνου, όταν ο Ελ Αραμπί διεκδίκησε τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή της Ρέιντζερς και με πλάτη στο τέρμα τροφοδότησε τον Κίνι, εκείνος προσπάθησε να κάνει το γέμισμα και η μπαλα έφτασε στον Φορτούνη που έπιασε το σουτ με τη μία, για να βρει αυτή στον Ντέιβις και να καταλήξει στο βάθος της εστίας του ΜακΡόρι, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενος με 1-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με κεκτημένη ταχύτητα στο β΄ ημίχρονο και απείλησαν στο 47΄, αλλά μετά την ωραία προσπάθεια του Κίνι που μπήκε στην περιοχή και την πάσα του Καρβάλιο ο Φορτούνης έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 51΄ η Ρέιντζερς κέρδισε πέναλτι σε πέσιμο του Κάντγουελ μέσα στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού από επαφή με τον Πασχαλάκη, με τους παίκτες των ερυθρολεύκων να διαμαρτύρονται για την απόφαση, αλλά τον διαιτητή να μην αλλάζει γνώμη και τον Τάβερνιερς να εκτελεί από την άσπρη βούλα και να φέρνει το ματς στα ίσα. Ο Ολυμπιακός όμως απάντησε άμεσα και στο 56΄ από εκπληκτική μπαλιά του Μαντί Καμαρά στην πλάτη της άμυνας και κεφαλιά-πάσα του Μασούρα, ο Ελ Αραμπί δεν μπόρεσε με διπλή προσπάθεια μέσα από τη μικρή περιοχή να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Καρβάλιο που ακολουθούσε τη φάση, ήταν εκείνος που με προβολή έγραψε το 2-1 για τους Πειραιώτες.

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε μια νέα καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό, με τον Ελ Αραμπί να κάνει το σουτ και την μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 61′ και πάλι ο Πασχαλάκης έκανε εξαιρετική απόκρουση, νικώντας αυτή την φορά τον Σίμα, ο οποίος νικήθηκε από τον Έλληνα γκολκίπερ και στο 64′ αποκρούοντας κοντικό σουτ. Στο 67′ ο νεοεισελθών στον αγώνα Μπιέλ έκανε την σέντρα και ο Μασούρας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ. Ότι δεν κατάφερε ο Έλληνας επιθετικός το κατάφερε στο 70΄ ο Καρβάλιο. Ο Ροντινέι έφυγε εξαιρετικά από δεξιά, γύρισε στον Καρβάλιο που έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Ιφέκο, άλλαξε πορεία για να γίνει το 1-3. Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι πίεσαν, ωστόσο ο Ολυμπιακός φάνηκε σοβαρός στα μετόπισθεν και κράτησε το σκορ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό