18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ευρωπαίος με 5αρα ο ΠΑΟΚ, έστειλε «πακέτο» την Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ΠΑΟΚ ήταν τρομερός και φοβερός και «διέλυσε» με 5-1 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Τούμπα, την έστειλε «πακέτο» πίσω στην Κροατία με άδεια χέρια και εξασφάλισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League. Συγκλονιστική εμφάνιση από τους «στρατιώτες» του Ρουμάνου τεχνικού, οι οποίοι τα έκαναν όλα τέλεια και ανέτρεψαν το εις βάρος τους 2-0 από το πρώτο παιχνίδι.

Ο Κουλιεράκης έβαλε δύο γκολ και μοίρασε μία ασίστ, ο Ντεσπόντοφ είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ στο τέλος αφότου μπήκε ως αλλαγή στο γήπεδο και ο ΠΑΟΚ θα είναι στην κλήρωση της Παρασκευής (15/03) για την προημιτελική φάση του Conference League, μετά από δύο χρόνια!

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ματς και έφτασε κοντά στο γκολ δύο φορές στα πρώτα 20 λεπτά, με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς (15′ και 19′). Η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν αποφασισμένη να το βρει και δικαιώθηκε στο 27ο λεπτό. Από την εκτέλεση κόρνερ του Ζίβκοβιτς, ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά και ο Μπάμπα αμαρκάριστος στο πίσω δοκάρι με μία δεύτερη κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και στο 34′ ανέβασε τον δείχτη του σκορ στο 2-0. Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης βρήκε αρκετό χώρο έξω από την περιοχή της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, επιχείρησε το μακρινό σουτ και μετά από μία κόντρα πάνω σε αντίπαλο αμυντικό, εκείνη «καρφώθηκε» στην δεξιά γωνία της εστίας του Νέβιστιτς.

Ο Κοτάρσκι απειλήθηκε μόνο στη φάση του 36′ με το σουτ του Μπρούνο Πέτκοβιτς από πλάγια θέση και ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά τους Κροάτες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πάρουν… ανάσα. Και στο 42′, είδαν το ζευγάρι να γυρνάει… Τούμπα! Ο Τάισον έκανε τη σέντρα στο πίσω δοκάρι, ο Μπράντον Τόμας πήρε την κεφαλιά «ψαράκι» ολομόναχος και έκανε το 3-0, δίνοντας σκορ πρόκρισης στην ομάδα του. 

Στο δεύτερο μέρος η Ντιναμό έπιασε στον… ύπνο τον ΠΑΟΚ και από λάθος του Κετζιόρα στο 49′ κατάφερε να μειώσει σε 3-1 με τον Χότζα. Τα 20 λεπτά μέχρι και το 65′ ήταν δύσκολα για τους γηπεδούχους, αφού ο Κοτάρσκι χρειάστηκε να παρέμβει δύο φορές σε προσπάθειες των Σπίκιτς (53′) και Χότζα (64′).

Ο ΠΑΟΚ, όμως, έβγαλε αντίδραση και δεν ήταν έτοιμος να επιτρέψει στη Ντιναμό να του «κλέψει» την πρόκριση. Στο 73′, ο Ντεσπόντοφ εκτέλεσε το κόρνερ και αφού η μπάλα πέρασε με «μαγικό» τρόπο απ’ όλους, κατέληξε στον Κουλιεράκη, ο οποίος την έσπρωξε με το στήθος στα δίχτυα για το 4-1.

Ο Μίσιτς πλησίασε στο να στείλει το ζευγάρι στην παράταση στο 85′, όμως, ο Κοτάρσκι φώναξε ξανά «παρών». Και ο ΠΑΟΚ φρόντισε να την «τελειώσει» την υπόθεση πρόκριση. Ο Αλί Σαμάτα τροφοδότησε με μία τρομερή μπαλιά τον Ντεσπόντοφ στον κενό χώρο (88′), ο Βούλγαρος υποδέχθηκε με φανταστικό τρόπο την μπάλα και ο Μίσιτς τον ανέτρεψε προτού πλασάρει. Ο Γερμανός διαιτητής δεν το σκέφτηκε δευτερόλεπτο και έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ζίβκοβιτς ανέλαβε την ευθύνη της εκτέλεσης και ευστόχησε για το τελικό 5-1!

Έτσι, ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στους «8» του Conference League μετά και την πρώτη «έκδοση» της διοργάνωσης τη σεζόν 2021/22, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να είναι δεδομένα υπερήφανος για την προσπάθεια των παικτών του, ενώ θα περιμένει να μάθει αντίπαλο στην κλήρωση της Παρασκευής (15/03).

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κετζιόρα, Βιεϊρίνια (78′ Γιόνι Κάστρο), Σβαμπ (81′ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Τάισον (67′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (77′ Μουργκ), Ζίβκοβιτς, Τόμας (77′ Σαμάτα).Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Σ. Γιακίροβιτς): Νέβιστιτς, Πέρκοβιτς (80′ Ογκιβάρα), Θεοφίλ-Κατερίν, Μπερνάουερ, Ριστόφσκι, Σούσιτς (80′ Κουλένοβιτς), Μίσιτς, Χότζα (80′ Βίντοβιτς), Μπατούρινα, Σπίκιτς (74′ Κανέκο), Πέτκοβιτς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό