16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ευθύνεται μία και μόνο εφαρμογή για την υπερθέρμανση των iPhone 15 Pro / Max;

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ζήτημα με την υπερθέρμανση των iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς αυξάνονται διαρκώς οι αναφορές για περιστατικά από χρήστες σε όλο τον κόσμο. Το πρόβλημα φαίνεται ότι παρουσιάζεται κατά την διάρκεια της φόρτισης, σε ορισμένα games και σε κάποιες εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί μέχρι στιγμής τι είναι αυτό που προκαλεί την απότομη άνοδο της θερμοκρασίας.

Μέχρι και ο δημοφιλής tech influencer (και γνωστός fan της Apple) Marques Brownlee αποκάλυψε ότι έζησε ένα τέτοιο περιστατικό υπερθέρμανσης με το iPhone 15 Pro όταν άκουγε μουσική και ταυτόχρονα περνούσε την ώρα του στο Instagram. Ο Brownlee ανέφερε πως η συσκευή του ανέβασε ξαφνικά θερμοκρασία στους 46ºC για περίπου 5 λεπτά και η μπαταρία μειώθηκε κατά 5%, ενώ στη συνέχεια επανήλθε από μόνο του σε φυσιολογικά νούμερα.

Ο Brownlee αφήνει να εννοηθεί ότι η υπερθέρμανση προκαλείται από το Instagram και το ίδιο ισχυρίζεται ο γνωστός tech reviewer @iPhonedo. Συγκεκριμένα, ο Faruk (aka iPhonedo) σημειώνει ότι αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα και με τα iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max και iPad Pro αφότου τα αναβάθμισε στα iOS 17 και iPadOS 17. Προσθέτει, επίσης, ότι εκτός από την άνοδο της θερμοκρασίας παρατήρησε και αυτός ραγδαία κατανάλωση της μπαταρίας με ρυθμό 1%/λεπτό όταν είχε ανοικτό μόνο το Instagram.

Λόγω επαγγέλματος, ο Faruk παραδέχεται πως δεν μπορεί να διαγράψει το Instagram από τη συσκευή του, αλλά βρήκε μια μέση λύση ενεργοποιώντας το Low Power Mode όταν χρησιμοποιεί την εφαρμογή της Meta. Με αυτόν τον τρόπο δεν γλιτώνει από την κατανάλωση της μπαταρίας, αλλά τουλάχιστον δεν υπερθερμαίνεται η συσκευή. Πάντως, ο Faruk εμφανίζεται σίγουρος ότι για το πρόβλημα υπερθέρμανσης των iPhone ευθύνεται το Instagram και όχι η Apple.

Μοιάζει αρκετά βολική μια τέτοια θεωρία και η αλήθεια είναι ότι ο καθένας μπορεί να ελέγξει αν ισχύει αφαιρώντας το Instagram για λίγες ημέρες από το iPhone του. Από την άλλη, αν ήταν κάτι τόσο απλό θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί άμεσα από τις Apple και Meta με κάποιο patch.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό