23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΕΥΔΑΠ: 5 προσφορές για την επεξεργασία λυμάτων των Δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας περνά το έργο της κατασκευής του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδας, προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Η ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες, παρέλαβε προσφορές από πέντε κοινοπραξίες και έχει αρχίσει την αξιολόγησή τους ξεκινώντας από τα νομιμοποιητικά έγγραφα: 1. Τέρνα – Θαλής – Ηλιοχώρα, 2. Μέτκα – Μεσόγειος, 3. Γκολιόπουλος – ΕΡΓΟΤΕΜ, 4. Άκτωρ – Άβαξ – Ηλέκτωρ και 5. Intrakat – ENVITEC.

Στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνεται ειδικότερα η κατασκευή του ΚΕΛ Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδας, του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού διάθεσης εκροών και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης (ΚΠΕΕ) συμπεριλαμβανομένου του περιβάλλοντος χώρου. Τοποθεσία εκτέλεσης της εργολαβίας είναι ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος, θέση Πλατύ Χωράφι για το ΚΕΛ και θέση Ακρωτήριο Βελάνι για τον υποθαλάσσιο αγωγό διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων.

Το εν λόγω έργο είναι προφανώς σημαντικό για την ανατολική Αττική, ενώ ο ανάδοχος που θα επιλεγεί εκτός από την κατασκευή του θα αναλάβει τη λειτουργία και συντήρηση του ΚΕΛ και του ΚΠΕΕ για λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ, για χρονικό διάστημα 7 ετών με δικαίωμα προαίρεσης για 1 επιπλέον έτος.

Δεν υφίσταται εκτίμηση για το πότε ο διαγωνισμός θα τελεσφορήσει, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα. Θα εξαρτηθεί, μεταξύ άλλων, από το αν θα γίνουν ενστάσεις από τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάδειξης του αναδόχου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό