18.8 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ευάλωτη μακριά από το Anfield η Λίβερπουλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την κρίσιμη αναμέτρηση της Λίβερπουλ κόντρα στη Λιντς στο Elland Road.

Με το παιχνίδι της Λιντς κόντρα στη Λίβερπουλ ολοκληρώνεται απόψε το πρόγραμμα της Premier League (22:00 Novasports Premier League, Live από το SPORT24). Μία αναμέτρηση με πολύ αμφίρροπο χαρακτήρα, δεδομένου ότι και οι δύο ομάδες παρουσιάζουν απίστευτες μεταπτώσεις στην απόδοσή τους, από αγώνα σε αγώνα, αλλά ακόμη και μέσα στο ίδιο 90λεπτο.

Η Λίβερπουλ συμπλήρωσε πέντε διαδοχικά παιχνίδια χωρίς νίκη (0-2-3), ισοφαρίζοντας το χειρότερό της σερί από τότε που ανέλαβε ο Γιούργκεν Κλοπ. Την περασμένη αγωνιστική έφερε 2-2 στο Anfield με την Άρσεναλ. Αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν στο πρώτο μισάωρο, με συνέπεια να βρεθεί κάτω με 2-0. Μείωσε στο 41′ και στο δεύτερο μέρος ανέβασε κατακόρυφα στροφές. Δεν πτοήθηκε από το χαμένο πέναλτι του Σαλάχ στο 52′, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 87′ και άγγιξε δύο φορές την ανατροπή στο φινάλε.

Η ουσία πάντως είναι, πως η Λίβερπουλ βρίσκεται στο -12 από την τετράδα και στο -5 από την έβδομη θέση, που μπορεί να δώσει υπό προϋποθέσεις ευρωπαϊκό εισιτήριο. Εν ολίγοις, κινδυνεύει να μείνει εντελώς εκτός Ευρώπης την ερχόμενη σεζόν.

Οι Reds δεν παρέχουν φέτος την παραμικρή εμπιστοσύνη μακριά από το Anfield, μετρώντας οκτώ ήττες εκτός έδρας. Από τη σεζόν 2011/12 έχει να υποστεί η Λίβερπουλ πάνω από οκτώ ήττες στο δρόμο. Επίσης, είναι χαρακτηριστικό πως μέσα στο 2023 έχει δεχθεί 14 γκολ εκτός έδρας, τα περισσότερα μαζί με την Έβερτον και τη Νότιγχαμ. Στον αντίποδα, πέτυχε μόλις ένα γκολ στις τελευταίες 56 τελικές της σε εκτός έδρας παιχνίδια της Premier League.

Σε ό,τι αφορά στη Λιντς, πάνω που έδειχνε να βρίσκει ένα καλό μομέντουμ με τον Χάβι Γκράθια στον πάγκο της, ήρθε η απίστευτη συντριβή στο Elland Road από την Κρίσταλ Πάλας με 5-1, για να τη βυθίσει ξανά στον προβληματισμό. Τα “παγώνια” έκαναν εξαιρετικό πρώτο μέρος απέναντι στην Πάλας. Προηγήθηκαν στο 20′ και κυνήγησαν το 2-0, πριν ισοφαριστούν κόντρα στη ροή στο 45+1′. Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο, η Λιντς κατέρρευσε ολοκληρωτικά.

Το θετικό είναι πως παραμένει πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, μετά τις ήττες των Έβερτον και Νότιγχαμ. Μένει πάντως να φανεί, πώς θα διαχειριστεί τη βαριά κι ασήκωτη ήττα κόντρα στην Πάλας, σε ένα ματς που θεωρητικά είχε σημαδεμένο για να πάρει αποστάσεις από την τελευταία τριάδα.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Σημειώνεται, ότι η Λιντς έχει κερδίσει φέτος μόνο ένα από τα 15 παιχνίδια που έχει δώσει κόντρα σε ομάδες από το πρώτο μισό της βαθμολογίας. Εκείνο κόντρα στη Λίβερπουλ, τον περασμένο Οκτώβριο, με 2-1 μέσα στο Anfield. Είχε σπάσει έτσι ένα αρνητικό σερί 12 αγώνων χωρίς νίκη απέναντι στους Reds. Η Λίβερπουλ πάντως είναι αήττητη στις τελευταίες πέντε επισκέψεις της στο Elland Road.

Το διπλό βέβαια στο 1.65 είναι παντελώς αδιάφορο στοιχηματικά, δεδομένου ότι το σύνολο του Κλοπ φέτος είναι πολύ ευάλωτο μακριά από την έδρα του και εντελώς αλλοπρόσαλλο. Υπενθυμίζεται ότι μιλάμε για την ομάδα που κέρδισε με 7-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εντός έδρας και έξι μέρες μετά έχασε στο Vitality με 1-0 από την Μπόρνμουθ. Από την άλλη, η Λιντς έχει μόλις τέσσερα clean sheets τους τελευταίους 35 αγώνες της στην Premier League, επομένως μόνο αν σκοράρει θα έχει τύχη απόψε.

Πάμε με το combo Goal/Goal & Over 2,5 στο 1.90, στη λογική ότι και οι δύο πλευρές έχουν τεράστια βαθμολογική ανάγκη και θα παίξουν για τη νίκη. Ούτως ή άλλως, η Λιντς μετράει πέντε διαδοχικά combo στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος με Μπράιτον, Γουλβς, Αρσεναλ, Νότιγχαμ και Κρίσταλ Πάλας.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Λιντς – Λίβερπουλ: Goal/Goal & Over 2,5 (απόδοση 1.90), 22:00

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό