16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ετοιμος για πόλεμο δηλώνει ο Κιμ Γιονγκ Ουν – Θα δώσει γροθιά στο μαχαίρι το Ιράν;

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του ο μονάρχης της Βόρειας Κορέας, με την αιτιολογία των «άνευ προηγουμένου» επιθετικών κινήσεων εκ μέρους των ΗΠΑ.

Παράλληλα, όπως είπε προς τα μέλη της κεντρικής επιτροπής του κόμματός του, ο Κιμ Γιονγκ Ουν προτίθεται να εμβαθύνει τη συνεργασία της Πιονγκγιάνγκ με «ανεξάρτητες αντι-ιμπεριαλιστικές» χώρες – δείχνοντας προς την κατεύθυνση της Ρωσίας και της Κίνας.

Με τον τρόπο αυτόν, ο Κιμ κλείνει μια χρονιά η οποία σημαδεύτηκε από την ανησυχητική αύξηση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο, η οποία συνοδεύτηκε από εκατέρωθεν μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις και απειλές, από εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων και άλλα επεισόδια, που ήρθαν να υπενθυμίσουν σε όλους ότι εκτός από την Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή παραμένει ενεργό και αυτό το μέτωπο – το οποίο, μάλιστα, αρκετοί χαρακτηρίζουν ως το πιο επικίνδυνο από όλα.

Με την παρουσία του στην κηδεία του Σαγιέντ Ραζί Μουσαβί, του κορυφαίου και έμπειρου στελέχους των Φρουρών της Επανάστασης που βρήκε τον θάνατο ύστερα από ισραηλινό πλήγμα στη Συρία, ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ θέλησε να στείλει και προσωπικά το μήνυμα πως αυτή η ενέργεια δεν θα μείνει αναπάντητη.

Ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Χουσεΐν Σαλαμί, στην κηδεία του Σαγιέντ Ραζί Μουσαβί.

Την ίδια στιγμή, οι χιλιάδες παρόντες στην τελετή ζητούσαν εκδίκηση, φωνάζοντας τα συνθήματα «Θάνατος στις ΗΠΑ» και «Θάνατος στο Ισραήλ».

Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι η πολιτική, στρατιωτική και θρησκευτική ηγεσία της Ισλαμικής Δημοκρατίας θα μετρήσει πολύ οποιαδήποτε ενέργειά της, γνωρίζοντας το κόστος που θα έχει.

Οπως, δε, έχει αποδείξει και στην υπόθεση της δολοφονίας ενός άλλου κορυφαίου στελέχους της από τους Αμερικανούς στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης τον Ιανουάριο του 2020, του Κασέμ Σολεϊμανί, δύσκολα θα επιλέξει να δώσει γροθιά στο μαχαίρι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό