23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ετοιμάζεται ο αντικαταστάτης του MG 3

Ειδήσεις Ελλάδα

Με την επιστροφή της θρυλικής MG και στην ελληνική αγορά επαληθεύεται ότι η σταθερά ανοδική πορεία της αγγλικής εταιρίας δεν είναι τυχαία. Το MG 4 έχει ήδη χαρακτηριστεί από πολλούς ως ένα από τα καλύτερα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα στην κατηγορία του, το Cyberster είναι ένα από τα πρώτα ηλεκτρικά roadster στον κόσμο και το Marvel R προσφέρει πολυτέλεια και εντυπωσιακό design. Στο άλλο άκρο, υπάρχει το μικρό MG 3 για το οποίο η αντίστροφη μέτρηση που θα μας οδηγήσει στον αντικαταστάτη του έχει ήδη ξεκινήσει.

Το επερχόμενο μοντέλο δοκιμάζεται ήδη με βαρύ καμουφλάζ στους δρόμους της Ουγγαρίας και όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός σε σύγκριση με τον προκάτοχο του. Σχεδιαστικά σίγουρα, με ίδιες αναλογίες αλλά πιο μοντέρνες γραμμές, λεπτά φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, νέες ζάντες ελαφρού κράματος, νέα χρώματα και περισσότερα σπορ χαρακτηριστικά.

Παρά το γεγονός ότι η MG εστιάζει ολοένα και περισσότερο σε κινητήρια σύνολα μηδενικών εκπομπών ρύπων, το MG 3 κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι διαθέσιμο με κάποια αμιγώς ηλεκτρική “καρδιά”. Τα νούμερα του μικρού MG δεν ευνοούν την ηλεκτρική μετατροπή του, ιδίως σε σύγκριση με μοντέλα που τοποθετούνται σε πολύ πιο δημοφιλείς κατηγορίες ενώ “το κόστος της εξέλιξης ενός μικρού ηλεκτρικού οχήματος είναι μονάχα ελάχιστα χαμηλότερο από αυτό της εξέλιξης ενός μεγαλύτερου οχήματος” όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο εμπορικός διευθυντής της εταιρίας στην Αγγλία, οπότε δεν συμφέρει. Αντιθέτως, το MG 3 θα προσφέρεται με μία γκάμα κινητήρων βενζίνης, πιθανότατα… εμπλουτισμένων με υβριδική τεχνολογία ώστε να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων και η κατανάλωση καυσίμου.

Να θυμίσουμε ότι το τρέχον MG 3 είναι το παλαιότερο μοντέλο στην γκάμα της εταιρίας έχοντας πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του πίσω στο μακρινό 2011 και έχοντας παρουσιάσει 3 διαφορετικά facelifts έκτοτε. Κι αν η νέα, αναβαθμισμένη γενιά αναπόφευκτα φέρει κάποια αύξηση στην τιμή του, δεδομένου και του εξηλεκτρισμού της, το MG 3 αναμένεται να είναι και πάλι ένα από τα πιο προσιτά μοντέλα στην κατηγορία του. Περιμένουμε με ανυπομονησία λοιπόν, αφού τα προσιτά μοντέλα ανεξαρτήτως κατηγορίας είναι είδος υπό εξαφάνιση τα τελευταία χρόνια!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό