19 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ετοιμάζει software update για το θέμα του δείκτη SAR στα iPhone 12

Ειδήσεις Ελλάδα

Η νέα εξέλιξη από την περίφημη υπόθεση περί μπλοκαρίσματος των πωλήσεων της σειράς iPhone 12 στη Γαλλία λόγω του υψηλού δείκτη SAR έρχεται με επίσημη δήλωση από πλευράς Apple:

Θα διανέμουμε μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού για τους χρήστες στη Γαλλία για να προσαρμόσουμε το πρωτόκολλο που χρησιμοποιούν οι γαλλικές ρυθμιστικές αρχές. Ανυπομονούμε να συνεχίσει να είναι διαθέσιμο το iPhone 12 στη Γαλλία. Αυτό σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο δοκιμών που χρησιμοποιείται από τις γαλλικές ρυθμιστικές αρχές και δεν αποτελεί ζήτημα ασφάλειας.

Για όσους δεν θυμούνται, η ANFR (ρυθμιστική αρχή για τον έλεγχο των συχνοτήτων) είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα απαγορεύσει την πώληση των μοντέλων της σειράς iPhone 12 διότι εκπέμπουν περισσότερη ακτινοβολία (δείκτης SAR) από το επιτρεπόμενο όριο που έχει θέσει η ΕΕ. Η ANFR έδωσε τελεσίγραφο στην Apple να επιληφθεί επί του θέματος μέσα σε 2 εβδομάδες, διαφορετικά θα προχωρήσει σε καθολική απαγόρευση των πωλήσεων της σειράς iPhone 12, αλλά και σε ανάκληση των ήδη πωληθέντων συσκευών.

Σε αντίθεση με τις άλλες αρχές που πραγματοποιούν ελέγχους για τον δείκτη SAR μετρώντας το σώμα και το κεφάλι, η ANFR παίρνει μετρήσεις και από τα άκρα των χρηστών (π.χ. όταν κρατάς το smartphone στο χέρι) και εκεί βρέθηκε το πρόβλημα με τα iPhone 12. Μετά την έλευση του update, η ANFR θα πραγματοποιήσει νέους ελέγχους και αν ο δείκτης SAR είναι εντός των επιτρεπόμενων ορίων, τότε θα συνεχιστούν κανονικά οι πωλήσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι η ANFR έχει ενημερώσει τις αντίστοιχες αρχές άλλων Ευρωπαϊκών χωρών και ήδη Βέλγιο, Γερμανία και Ιταλία έχουν ζητήσει από την Apple να λανσάρει το εν λόγω update σε όλη την Ευρώπη.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό