23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ετοιμάζει σύστημα αυτόματης προσαρμογής της δυσκολίας ενόσω παίζεις κάποιο παιχνίδι

Ειδήσεις Ελλάδα

Είναι ελάχιστες οι εξαιρέσεις τα τελευταία χρόνια στον τομέα των games όπου το προκαθορισμένο επίπεδο δυσκολίας είναι αρκετά υψηλό για να αποτελέσουν πραγματική πρόκληση για τον μέσο gamer και η Sony φαίνεται ότι εξετάζει τρόπους για να δώσει μια λύση που δεν θα απαιτεί παρέμβαση του χρήστη για να προσαρμοστεί η δυσκολία.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει καταθέσει πατέντα στον παγκόσμιο αρμόδιο οργανισμό (WIPO – World Intellectual Property Organization) που κάνει λόγο για σύστημα αυτόματης προσαρμογής της δυσκολίας με βάση τις ικανότητες που επιδεικνύει ο gamer καθώς προχωρά το παιχνίδι. Η ιδέα της Sony έχει να κάνει με τη συλλογή δεδομένων κατά την διάρκεια του εκάστοτε παιχνιδιού που θα της δείχνουν ότι ο gamer τα καταφέρνει (ή και όχι) πολύ καλύτερα από ότι ορίζει το επίπεδο δυσκολίας και ανάλογα με αυτές τις επιδόσεις θα προσαρμόζει αυτόματα το επίπεδο είτε διευκολύνοντας είτε δυσκολεύοντας περισσότερο τις ενέργειες του.

Αυτό που παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει να κάνει με την γενικότερη παρατήρηση των επιδόσεων του gamer σε διάφορα παιχνίδια. Για παράδειγμα, εάν ένας gamer φαίνεται ιδιαίτερα ικανός π.χ. στα first person shooters, όταν ξεκινά έναν διαφορετικό αντίστοιχης κατηγορίας τίτλο θα βλέπει την δυσκολία να είναι προσαρμοσμένη αυτόματα στο δικό του επίπεδο.

Αν μη τι άλλο είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα και μένει να δούμε κατά πόσο μπορεί να λειτουργήσει ένα τέτοιο σύστημα, εάν φυσικά υλοποιηθεί από τη Sony.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό