14.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Εσύ το ήξερες αυτό; Ο σωστός τρόπος για να χρησιμοποιούμε τα χαρτάκια Post-it

Ειδήσεις Ελλάδα

Όσοι δουλεύουμε σε γραφείο είτε στην εργασία μας είτε στο σπίτι μας, θα έχουμε χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή τα γνωστά κίτρινα αυτοκόλλητα χαρτάκια για σημειώσεις, γνωστά και ως Post-it.

Ο λόγος φυσικά για αυτά τα (συνήθως) κίτρινα χαρτάκια που στο πάνω μέρος τους έχουν μία ειδική στρώση που κολλάει σε όλες (σχεδόν) τις επιφάνειες και τις περισσότερες φορές τα βάζουμε στην οθόνη του υπολογιστή (ή στο ψυγείο μας) για να μας θυμίζουν τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να μην τα ξεχάσουμε.

Και πώς χρησιμοποιούμε τα εν λόγω Post-it; Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που τα χρησιμοποιούν, γράφουν αυτό που θέλουν στο χαρτάκι και το τραβούν από κάτω προς τα πάνω για να τα ξεκολλήσουν και να τα βάλουν εκεί που θέλουν.

Έλα όμως που αυτή η τακτική είναι λάθος..! Ενδεικτικό είναι ένα βίντεο που είχε αναρτήσει η γνωστή Αυστραλή ραδιοφωνική παραγωγός Jackie O, με το οποίο προσπάθησε να μας δείξει τον… σωστό τρόπο για να χρησιμοποιούμε τα Post-it έτσι ώστε να αποφύγουμε το κλασικό… πέταγμα που κάνει το χαρτάκι, όταν το κολλήσουμε κάπου.

Όχι, βέβαια, πως η ραδιοφωνική παραγωγός από την Αυστραλία ανακάλυψε και την… Αμερική! Απλώς ξεκόλλησε το Post-it από την πλάγια μεριά και ψηλά, με αποτέλεσμα να μην «τσακίζει» στη συνέχεια το χαρτάκι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό