23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Εστίες φωτιάς από τους κεραυνούς

Ειδήσεις Ελλάδα

Έντονης κεραυνική δραστηριότητα είναι σε εξέλιξη από το πρωί σε πολλές περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα να προκληθούν σε αρκετές περιπτώσεις εστίες φωτιάς. 

Τα φαινόμενα έχουν επίκεντρο την Αττική, την Εύβοια και τα νησιά των Κυκλάδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πυρκαγιές ευνοούνται από τις καιρικές συνθήκες καθώς βλέπουμε το φαινόμενο της «ξηρής καταιγίδας», η οποία συνοδεύεται από αστραπές και βροντές με καθόλου ή ελάχιστη βροχη. Όλη η βροχή έτσι, ή η περισσότερη, εξατμίζεται προτού φτάσει στο έδαφος.

Επομένως στην Πυροσβεστική γίνεται προσπάθεια αφενός να μην ενεργοποιηθούν τα μέτωπα που έκαιγαν τις προηγούμενες ημέρες και πλέον βρίσκονται σε ύφεση, αφετέρου να ελεγχθούν άμεσα οι νέες εστίες που ξεπηδούν λόγω των κεραυνών ώστε να μην εξελιχθούν σε μεγάλη απειλή.

Αναλυτικότερα, από το πρωί είδαμε πάνω από 270 κεραυνούς μέσα σε μία ώρα, στην περιοχή Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης. «Δεν είχαμε έναν κεραυνό, αλλά μια ωριαία συναυλία από κεραυνούς», όπως δήλωσε στο Open ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Οι κεραυνοί προκάλεσαν έξι εστίες φωτιάς που περιορίστηκαν άμεσα από την Πυροσβεστική.

Λόγω των κεραυνών, πυρκαγιές ξέσπασαν επίσης στην περιοχή του Γραμματικού στο Μαραθώνα, με τέσσερις διάσπαρτες εστίες, στην περιοχή του Βαρνάβα, σε δύο περιοχές στην Άνδρο (στις περιοχές Βιτάλι και πλησίον της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου ς ) και στη Χίο, όπου η φωτιά σε δασική έκταση στην Καμπιά τέθηκε άμεσα υπό μερικό έλεγχο.

Μάλιστα στην περιοχή του Μαραθώνα η Αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για την καλύτερη μετακίνηση των οχημάτων της Πυροσβεστικής.

Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:

Στην επαρχιακή οδό Μαραθώνα – Καπανδριτίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίαςΣτη λεωφόρο Ραμνούντος από το ύψος της Αγίας ΜαρίναςΣτο σημείο Προφήτη Ηλία προς την περιοχή Σέσι.

Οι τέσσερις διάσπαρτες εστίες στον δήμο Μαραθώνα έχουν οριοθετηθεί, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Λίγο πριν τις 11:00 το πρωί, οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν το ένα μέτωπο, στο Γραμματικό προς Καλέντζι.

Οδηγίες προστασίας από τις καταιγίδες

pic.twitter.com/k1elrLmW6s

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 26, 2023



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό