16.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Εσπευσμένα στο Αττικό 13χρονη που πήρε ηρεμιστικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Συναγερμός σήμανε στο Αττικό νοσοκομείο όταν ένα κορίτσι μόλις 13 ετών μεταφέρθηκε εσπευσμένα στα επείγοντα καθώς κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα από ηρεμιστικά χάπια.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το κορίτσι βρισκόταν στο σπίτι της θείας της όταν διέφυγε της προσοχής της και πήρε τα ηρεμιστικά χάπια.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το βράδυ της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου συνελήφθη η 63χρονη θεία της, που πρόσεχε την 13χρονη.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, το κορίτσι ήταν μαζί με μια φίλη της όταν εντόπισε τα ηρεμιστικά της θείας της, τα πήρε και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Το 13χρονο κορίτσι νοσηλεύεται πλέον εκτός κινδύνου.

Έφηβοι σε κίνδυνο

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι είναι η αδυναμία να λάβουν ψυχιατρική παρακολούθηση όταν χρειάζεται. Μια έρευνα στις αρχές του 2020 δείχνει ότι σε σύγκριση με τους μεγαλύτερους εφήβους, οι νεότεροι έφηβοι συμφωνούν στο ότι ο αυξημένος διαδικτυακός εκφοβισμός και η απόγνωση είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες που οδηγούν σε εφηβικές αυτοκτονίες. Μ

Μελέτη αναφέρει: «Στους εφήβους, η κατάθλιψη θεωρείται βασική –αν όχι η βασικότερη– αιτία εφηβικών αυτοκτονιών». Παράγοντες και κίνδυνοι που συμβάλλουν στην αυτοκτονία των νέων είναι η ακαδημαϊκή πίεση, η κατανάλωση αλκοόλ, η απώλεια μιας σημαντικής σχέσης, η συχνή αλλαγή κατοικίας και τα αρνητικά οικογενειακά πρότυπα.

Ο εκφοβισμός είναι από τις βασικές αιτίες εφηβικών αυτοκτονιών, μαζί με την κακοποίηση. Διάφορες εκστρατείες έχουν ξεκινήσει με την ελπίδα να δώσουν στους εφήβους ελπίδα και να καταργήσουν το αίσθημα της απομόνωσης.

Έχει αποδειχθεί ότι η έλλειψη ελέγχου των παρορμήσεων διαφοροποιεί τους εφήβους που αποπειρώνται να αυτοκτονήσουν από μια ομάδα ελέγχου εφήβων με κάποια οξεία ασθένεια (Slap, Vorters, Chaudhuri, & Centor, 1988). Ωστόσο, η παρορμητικότητα δεν χαρακτηρίζει όλους όσους αποπειρώνται να αυτοκτονήσουν (Patsiokas, Clum, & Luscomb, 1979). Αντίθετα, η παρορμητικότητα μπορεί να είναι σημαντική για τον εντοπισμό ομάδων υψηλού κινδύνου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό