14.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΕΣΑΚΕ: Ενέκρινε σε πρώτο χρόνο τους φακέλους 11 ομάδων για την Basket League 2023-24

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ΕΣΑΚΕ ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της Διαδικασίας Γενικής Αδειοδότησης για τη συμμετοχή στην Basket League της σεζόν 2023-24, εγκρίνοντας τους φακέλους 11 ΚΑΕ και δίνοντας πλέον τη σκυτάλη στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε ότι η ανεξάρτητη επιτροπή της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο της Διαδικασίας Γενικής Αδειοδότησης για τη συμμετοχή στην Basket League της σεζόν 2023-2024.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την έκδοση από την αρμόδια Πρωτοβάθμια Επιτροπή Γενικής Αδειοδότησης αποφάσεων για τη χορήγηση Αδειοδότησης πρώτου σταδίου στις 11 ΚΑΕ που συμμετείχαν στο περσινό πρωτάθλημα και θέλουν να συμμετάσχουν σε εκείνο της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Πρόκειται για τις εξής ομάδες: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Περιστέρι bwin, ΠΑΟΚ, Προμηθέας, ΑΕΚ, Κολοσσός, Άρης, Λαύριο, Καρδίτσα, Απόλλων Πάτρας. (σ.σ. ο Ιωνικός θα κάνει επανεκκίνηση από την ΕΣΚΑΝΑ).

Οι ανωτέρω ΚΑΕ προχωρούν στο επόμενο στάδιο της Διαδικασίας Αδειοδότησης ώστε να εγκριθεί ο φάκελός τους και από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και να πάρουν την άδεια συμμετοχής.

Το ζήτημα πλέον έχει να κάνει με το Μαρούσι και τον Τρίτωνα που προβιβάστηκαν μεν από την Elite League «Ερρίκος Ντυνάν» όμως δεν έχουν κάνει ακόμα σύσταση ΚΑΕ και κατ’ επέκταση, δεν έχουν καταθέσει φάκελο στον ΕΣΑΚΕ.

Αμφότερες έχουν διορία από την ΕΟΚ να δηλώσουν συμμετοχή στην Elite League ως την προσεχή Παρασκευή 23/6. Αν δεν το κάνουν, τότε θα πρέπει είτε να αγωνιστούν στην Basket League, είτε να υποβιβαστούν στις τοπικές κατηγορίες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό