23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Ερυθρόλευκη» κυριαρχία, για 3η σερί φορά το κύπελλο μπάσκετ στον Πειραιά

Ειδήσεις Ελλάδα

Τρίτη σερί χρονιά που το κύπελλο Ελλάδας γίνεται «ερυθρόλευκο». Ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει του Παναθηναϊκού AKTOR στον μεγάλο τελικό στα «Δύο Αοράκια» με 69-58 και κατέκτησε το 12ο κύπελλο της ιστορίας του. Ένα παιχνίδι το οποίο… ξέφυγε στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, με τους Πειραιώτες να έχουνε τρομερή απόδοση τα τελευταία 14 λεπτά του αγώνα.

Ο Μουσταφά Φαλ έκανε εξαιρετική εμφάνιση με 13 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 μπλοκ, ενώ εντυπωσιακός ήταν ο Μόουσες Ράιτ, ο οποίος είχε 13 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Το ματς: 

Ο Ολυμπιακός είχε καταφέρει να τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο με το υπέρ του προβάδισμα (14-12). Οι δύο «αιώνιοι» ήταν άστοχοι από τα 6.75, με τον Παναθηναϊκό AKTOR να είχε 0/3 και τον Ολυμπιακό 0/5. Το τριφύλλι» υπερείχε στα ριμπάουντ, ωστόσο το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα, είχε μπορέσει τελειώσει την πρώτη περίοδο, έστω και με μία διαφορά δύο πόντων.

Στο δεύτερο ημίχρονο, το στυλ του παιχνιδιού δεν είχε αλλάξει, μιας και οι δύο ομάδες προσπαθούσανε με μεγάλα σουτ να πάρουνε μία καλή διαφορά, κάτι το οποίο τα πρώτα λεπτά δεν μπορούσανε να πετύχουνε. Ο Ολυμπιακός, αν και είχε 1/13 τρίποντα, είχε μπορέσει να πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ του 30-25.

Με «όπλο» την άμυνα πάνω στον Κέντρικ Ναν, οι Πειραιώτες είχανε καταφέρει να περιορίσουνε επιθετικά τους αντιπάλους τους, ωστόσο από το χαμηλό σκορ, ήταν δεδομένο ότι ήταν ντέρμπι με τα όλα του.

Το δεύτερο μέρος

Ο Παναθηναϊκός AKTOR είχε μπει δυνατά στο παρκέ στο δεύτερο ημίχρονο και είχε περιορίσει τον Ολυμπιακό επιθετικά. Οι «πράσινοι» είχανε καταφέρει με μπροστάρη τον Μήτογλου (είχε 13 πόντους) να πάρουνε το προβάδισμα στα μέσα του δεκαλέπτου. Ωστόσο οι Πειραιώτες, είχανε δείξει τρομερή εικόνα τα τελευταία λεπτά της περιόδου. Με δύο τρίποντα του Κάνααν, αλλά και τον Φαλ να δείχνει ασταμάτητος, είχανε το προβάδισμα με 47-39.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Πειραιώτες είχαν φροντίσει να μην αφήσουνε τον Παναθηναϊκό AKTOR να πλησιάσει στο σκορ. Η διαφορά είχε φτάσει ακόμα και τους 14, με τους «ερυθρόλευκους» να είχανε σε τρομερά κέφια τον Μόουσες Ράιτ, ο οποίος αποδεικνύεται «χρυσή» μεταγραφή.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά του μέχρι τέλους και με νίκη 69-58 κατέκτησε για 3η διαδοχική χρονιά το κύπελλο Ελλάδας.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαπέτρου, Καρπάνος, Κατραχούρας

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-14, 25-30, 39-47, 58-69

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό