16.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ερντογάν: Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση – Κύριος ένοχος για τις σφαγές η Δύση

Ειδήσεις Ελλάδα

Λαοθάλασσα στη συγκέντρωση που έγινε υπέρ των Παλαιστινίων στην Κωνσταντινούπολη, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δίνει το παρών και να δηλώνει ότι το Ισραήλ είναι κατοχική δύναμη. Επανέλαβε μάλιστα τη θέση του ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.

«Επαναλαμβάνω πως η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση. Το Ισραήλ προσβλήθηκε πολύ από αυτό (…). Το Ισραήλ είναι κατοχική δύναμη, ο Ερντογάν μιλά καθαρά επειδή η Τουρκία δεν σας χρωστάει τίποτα» είπε σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν στο παλιό αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

🇹🇷Turkish President Recep Erdogan has called on the Turkish people to take to the streets and demonstrate in support of Palestine.

And they did!🇵🇸pic.twitter.com/udVIaspkqA

— Dr. Anastasia Maria Loupis (@DrLoupis) October 28, 2023

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε επίσης τη Δύση ότι είναι ο κύριος ένοχος για τις σφαγές στη Γάζα. «Οι κύριοι ένοχοι για τις σφαγές στη Γάζα είναι οι Δυτικοί. Με την εξαίρεση ορισμένων συνειδήσεων που ύψωσαν τη φωνή, (αυτές) οι σφαγές είναι ολοκληρωτικά έργο της Δύσης», είπε ο Ερντογάν.

🇹🇷🇵🇸 ERDOGAN AND TURKEY STAND WITH PALESTINE! pic.twitter.com/QDcwCOhNHe

— Jackson Hinkle 🇺🇸 (@jacksonhinklle) October 28, 2023

Η νέα εντολή εκκένωσης στη Γάζα

Νωρίτερα, μετά από μια ολόκληρη νύχτα ανηλεών σφυροκοπημάτων από ξηράς, αέρος και θαλάσσης, δόθηκε νέα οδηγία από το Ισραήλ να εκκενώσουν περιοχές στη βόρεια Γάζα ενόψει «νέων επιχειρήσεων». Στο μεταξύ, η Γάζα παραμένει πλήρως αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο η Γάζα, χωρίς ρεύμα και τηλεπικοινωνίες, με τη διεθνή κοινότητα να καλεί σε παύσεις των εχθροπραξιών.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι σημείωσε επίσης ότι θα επιτραπεί σε φορτηγά που μεταφέρουν τρόφιμα, νερό και φάρμακα να εισέλθουν στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι βομβαρδισμοί ενδέχεται να σταματήσουν, τουλάχιστον στην περιοχή των συνόρων με την Αίγυπτο, όπου φτάνουν μικρές ποσότητες βοήθειας.

Όπως είπε ο ισραηλινός στρατός στοχοθέτησε στη διάρκεια της νύχτας διοικητές της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων ηγετικών στελεχών των ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, κάτι το οποίο, όπως σημείωσε ο Χαγκάρι, θα επιτρέψει «στις δυνάμεις στο πεδίο να πολεμήσουν κατά ενός πιο αδύναμου εχθρού».

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα πως 7.703 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου με το Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, εκ των οποίων τουλάχιστον 3.500 παιδιά. Ο προηγούμενος απολογισμός, που ανακοινώθηκε χθες, Παρασκευή, έκανε λόγο για 7.326 νεκρούς.

New York Times: «Η Χαμάς έχει εφόδια για 4 μήνες πολέμου»

Δημοσίευμα των New York Times αναφέρει ότι  η Χαμάς έχει συγκεντρώσει στα τούνελ εφόδια για να συνεχίσει τον πόλεμο για ακόμη 4 μήνες. 

Η οργάνωση φαίνεται ότι έχει χτίσει μέσα στα χρόνια πολλές σήραγγες κάτω από τη Λωρίδα και έχει φτιάξει αποθήκες με όσα χρειάζονται για μια μάχη που θα διαρκέσει αρκετά. Η Χαμάς διαθέτει εκατοντάδες χιλιάδες γαλόνια καυσίμων για οχήματα και ρουκέτες, κρύπτες με πυρομαχικά, εκρηκτικά και υλικά για την παραγωγή και άλλων και αποθέματα τροφίμων, νερού και φαρμάκων, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Μάλιστα, ανώτερος Λιβανέζος αξιωματούχος είπε ότι η Χαμάς, η οποία υπολογίζεται ότι αριθμεί μεταξύ 35.000 και 40.000 μελών, διαθέτει αρκετά αποθέματα, για να συνεχίσει τον πόλεμο για τρεις έως τέσσερις μήνες χωρίς ανεφοδιασμό



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό