21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ερντογάν: Γιατί έχει εμμονή με τα εξοπλιστικά της Ελλάδας

Ειδήσεις Ελλάδα

Είναι γνωστή η εμμονή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας. Ο τούρκος πρόεδρος έχει αναφερεθεί με κάθε ευκαιρία στην αμυντική ενίσχυση της χώρας ακόμα και όταν μας απειλεί ότι θα στείλει πυραύλους ή ότι θα έρθει ξαφνικά ένα βράδυ. Το σκηνικό φαίνεται να έχει αλλάξει μετά τις εκλογές στην Τουρκία αλλά και το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών στην Ελλάδα. Το «Μητσοτάκης γιοκ» που είχε πει ο κ. Ερντογάν αποτελεί παρελθόν.

Όπως δείχνουν τα πράγματα θα υπάρξει τελικά συνάντηση στις 11 Ιουλίου στο Βίλνιους (στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ) ανάμεσα στους Μητσοτάκη και Ερντογάν, αποκαλύπτει σήμερα ο ΒΗΜΑτοδότης. Και μάλιστα έχει σιγά- σιγά συμπληρωθεί και η… ατζέντα των συνομιλιών.

Ανάμεσα στα άλλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφέρει στον Ερντογάν την ανάμειξη του τουρκικού προξενείου στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές και ο κ. Ερντογάν, θα αναφερθεί για άλλη μια φορά στην εμμονή του για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας και τον εξοπλισμό των νησιών.

Άλλωστε το έχει προαναγγείλει επιστρέφοντας από το Αζερμπαϊτζάν: «Μετά την εκλογή μας, μου τηλεφώνησε ο Μητσοτάκης και μου έδωσε συγχαρητήρια. Ήταν μια τέτοια φάση», είπε ο Ερντογάν και συνέχισε: «Επομένως, αν συμβεί κάτι τέτοιο στο Βίλνιους, δεν θα αποφύγουμε να συναντηθούμε. Είμαστε δύο γειτονικές χώρες. Εφόσον δεν υπάρχουν αμφίσημα μηνύματα, επιδιώκουμε να μειώσουμε την εχθρότητα αντί να τη αυξήσουμε. Θα τα πούμε λοιπόν και εκεί. Φυσικά υπάρχει κάτι εδώ. Ξέρουμε και το τι θα πούμε: «Κύριε Πρωθυπουργέ σταματήστε τώρα τα εξοπλιστικά. Που θα φτάσετε με αυτά τα εξοπλιστικά; Η Αμερική σου δίνει συνέχεια πολλά όπλα. Γιατί τα αγοράζετε; Μήπως σας τα δίνουν δωρεάν και δεν σας ζητούν χρήματα;». Μάλλον θα μιλήσουμε για αυτά. Να ξέρετε επίσης ότι υπάρχουμε για να μειώσουμε τους εχθρούς μας, όχι για να τους αυξήσουμε. Αυτή είναι η Τουρκία, αυτός είναι ο Ερντογάν».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό