23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ερευνητές των Harvard και MIT σημειώνουν σημαντική πρόοδο στην καταπολέμηση του γήρατος

Ειδήσεις Ελλάδα

Ερευνητές από το Harvard και το ΜΙΤ συνέταξαν μια νέα εργασία που διερευνά την αναστροφή της γήρανσης στα κύτταρα και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, υπάρχουν κάποιες θεραπείες που θα μπορούσαν να λάβουν οι άνθρωποι.

Η νέα πολλά υποσχόμενη μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Aging από ομάδα ερευνητών της Ιατρικής Σχολής του Harvard και του MIT. Οι ερευνητές εξηγούν ότι ταυτοποίησαν έξι θεραπείες που επαναφέρουν τα κύτταρα σε μια πιο “νεανική κατάσταση”. Ειδικότερα, στο σχετικό ανακοινωθέν αναφέρεται ότι αυτά τα έξι διαφορετικά κοκτέιλ χημικών ουσιών δεν προκαλούν καμία βλάβη, κάτι που συνήθως παρατηρείται στις θεραπείες αντιστροφής της ηλικίας.

Όπως μπορείτε πιθανώς να φανταστείτε, υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα στη μελέτη, ή τουλάχιστον σε αυτά τα πρώτα ευρήματα. Σύμφωνα με την ενημέρωση, τα αποτελέσματα αυτά προέρχονται κυρίως από πειράματα σε ιστό στο εργαστήριο και οι δοκιμές σε ποντίκια/μαϊμούδες έδωσαν “ενθαρρυντικά αποτελέσματα”. Όσον αφορά τα πειράματα σε ανθρώπους, ο επικεφαλής κύριος ερευνητής του προγράμματος, Da Sinclair, δήλωσε ότι οι προετοιμασίες για δοκιμές σε ανθρώπους βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Da A. Sinclair, A.O., Ph.D., καθηγητής στο Τμήμα Γενετικής και συνδιευθυντής του Κέντρου Έρευνας της Βιολογίας της Γήρανσης Paul F. Glenn της Ιατρικής Σχολής του Harvard, αναφέρει τα εξής: 

Μέχρι πρόσφατα, το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να επιβραδύνουμε τη γήρανση. Οι νέες ανακαλύψεις δείχνουν ότι μπορούμε πλέον να την αντιστρέψουμε. Αυτή η διαδικασία απαιτούσε προηγουμένως γονιδιακή θεραπεία, γεγονός που περιόριζε την ευρεία χρήση της. Έχουμε ταυτοποιήσει έξι χημικά κοκτέιλ, τα οποία, σε λιγότερο από μία εβδομάδα και χωρίς να βλάπτουν την κυτταρική ταυτότητα, αποκαθιστούν ένα νεανικό μεταγραφικό προφίλ σε όλο το γονιδίωμα και αντιστρέφουν τη μεταγραφική ηλικία. Έτσι, η αναζωογόνηση με αντιστροφή της ηλικίας μπορεί να επιτευχθεί, όχι μόνο με γενετικά, αλλά και με χημικά μέσα.

Προφανώς είναι πολύ νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, αλλά τουλάχιστον βλέπουμε ακόμα μία σημαντική έρευνα στον αγώνα των ερευνητών να καταπολεμήσουν την γήρανση.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό