18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Εργατικό δυστύχημα σε εργοστάσιο της Stellantis

Ειδήσεις Ελλάδα

Εργάτης σκοτώθηκε σε ιταλικό εργοστάσιο της Stellantis. Το θύμα, ήταν εργάτης συντήρησης (εξωτερικής εταιρείας) και έχασε τη ζωή του ενώ εκτελούσε εργασίες σε ένα μηχάνημα.

Ένας 52χρονος εργάτης σκοτώθηκε σε ατύχημα σε εργοστάσιο Stellantis στη νότια Ιταλία, με τα συνδικάτα μεταλλουργών να καλούν σε άμεση απεργία στις εγκαταστάσεις λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια των εργατών.

Το θύμα, ήταν εργάτης συντήρησης (σε εταιρία εκτός Stellantis) η οποία είχε αναλάβει εργασίες στο εργοστάσιο κινητήρων Pratola Serra και έχασε τη ζωή του το πρωί της Πέμπτης 22/2 ενώ εκτελούσε εργασίες σε ένα μηχάνημα. Αυτό δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας, επιβεβαιώνοντας την είδηση, που αρχικά είχαν ανακοινώσει τα συνδικάτα, προσθέτοντας πως ο εργάτης καταπλακώθηκε από το μηχάνημα.

«Η Stellantis εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος η εταιρεία… συνεργάζεται ενεργά με τις δικαστικές αρχές και την αστυνομία, που διερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας.Σύμφωνα με video του Ιταλικού site «SiComunicazione» τα συνδικάτα FIM, FIOM, UILM, Fismic και UGLM δήλωσαν ότι κήρυξαν απεργία στις εγκαταστάσεις, που βρίσκονται στην επαρχία του Αβελίνο, για όλη την ημέρα της Πέμπτης 22/2.

Ο θάνατος του θα πυροδοτήσει εντάσεις σχετικά με τα πρότυπα ασφάλειας στο χώρο εργασίας στην Ιταλία. Το θέμα αυτό έγινε ξανά πρωτοσέλιδο την περασμένη εβδομάδα, όταν πέντε εργάτες σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά μετά από κατάρρευση πλάκας σε εργοτάξιο για την κατασκευή Super Market στη Φλωρεντία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό