18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Επταθέσιο ηλεκτρικό crossover ετοιμάζει η Ford

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι επιλογές της Ford όσον αφορά στην κατάρτιση της λίστας με τις προτεραιότητες της κατά τον εξηλεκτρισμό της γκάμας είναι μέχρι στιγμής επιτυχημένες, με την αμερικανική εταιρία να λανσάρει πρώτα την Mustang Mach-E για να καλύψει σε πρώτη φάση την κατηγορία των SUVs/crossovers, στη συνέχεια το F-150 Lightning γιατί η αγορά των pickups στις Η.Π.Α. είναι γιγαντιαία και πρόσφατα, το Explorer όμως και η ίδια γνωρίζει ότι είναι ακόμα στην αρχή. Πρέπει λοιπόν να εμπλουτίσει περαιτέρω την γκάμα της αλλά πρέπει να το κάνει με έξυπνο τρόπο, αποφεύγοντας κατηγορίες οι οποίες θα κορεστούν τα επόμενα χρόνια. Στα 5-θέσια SUVs για παράδειγμα, η Ford προβλέπει πως θα υπάρχουν 45 διαφορετικές προτάσεις (διαφόρων μεγεθών) μέχρι το 2025.

“[…] Πιστεύουμε πως το Model E μπορεί να διαφοροποιηθεί σε αγορές όπου γνωρίζουμε καλά τον πελάτη, όπως στον χώρο των “utility” με τρεις σειρές καθισμάτων.“

Δήλωσε ο επικεφαλής της Ford, Jim Farley, συμπληρώνοντας ότι το νέο μοντέλο αλλά και τα νέα επαγγελματικά μοντέλα που προγραμματίζει η εταιρία, έχουν την δυναμική να προσελκύσουν νέους πελάτες όχι μόνο στην μάρκα αλλά στην κατηγορία, όπως έκανε το F-150 Lightning για τα pickups. Με λίγα λόγια, η Ford υιοθετεί την φιλοσοφία “αν το φτιάξεις  θα έρθουν” ενώ παράλληλα, προσπαθεί να εξορθολογήσει την γκάμα της και τα επίπεδα εξοπλισμού των μοντέλων της, αφαιρώντας στοιχεία που δεν χρησιμοποιούνται από τους πελάτες.

Ο Farley ανέφερε ότι θα μειώσει κατά $5.000 το κόστος των υλικών για την Mach-E αναλύοντας μέσω λογισμικού ποιες λειτουργίες δεν είναι χρήσιμες για τους πελάτες και αφαιρώντας ό,τι δεν χρησιμοποιείται στα μελλοντικά αυτοκίνητα. Κάτι παρόμοιο κάνει και η Tesla και αυτό πιστεύει η Ford πως θα την βοηθήσει στην επίτευξη των περιθωρίων κέρδους στα οποία στοχεύει. Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι η πρόβλεψη της εταιρίας για το Model E τμήμα της για την τρέχουσα οικονομική χρήση είναι ζημιές ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αυτό είναι λογικό δεδομένου ότι η Ford επενδύει στην δεύτερη γενιά οχημάτων της. Όταν αρχίσουν να λανσάρονται αυτά και να… ρολάρει η παραγωγή, τότε θα φανούν τα οφέλη τόσο για τους επενδυτές, όσο και για τους πελάτες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό