14.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εποχή Σάντος στην Εθνική Πολωνίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής των Εθνικών ομάδων της Πορτογαλίας και της Ελλάδας, Φερνάντο Σάντος, είναι ο νέος επικεφαλής της Εθνικής Πολωνίας.

«Από σήμερα είμαι Πολωνός, είμαι ένας από εσάς, είναι τιμή μου να συνεχίσω τη δουλειά μου ως προπονητής εδώ», είπε ο Σάντος στην παρουσίασή του.

«Η επιλογή ήταν δύσκολη, αλλά επιλέξαμε τον καλύτερο», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πολωνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (PZPN), Τσέζαρι Κουλέσα.

«Ο πρώτος μας στόχος είναι η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο χρόνο στη Γερμανία».

Ο Φερνάντο Σάντος διαδέχεται τον Τσέσλαβ Μίχνιεβιτς, ο οποίος απολύθηκε τον περασμένο μήνα αφού οδήγησε την Πολωνία στους «16» του Μουντιάλ του Κατάρ, όπου αποκλείστηκε (3-1) από τη Γαλλία.

Προπονητής της Ελλάδας από το 2010 έως το 2014, ο Σάντος οδήγησε την πορτογαλική ομάδα από το 2014 έως ότου παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα, μετά την ήττα-έκπληξη (0-1) στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το Μαρόκο.

Πρόσφερε στην Πορτογαλία τον πρώτο μεγάλο τίτλο της με το στέμμα της πρωταθλήτριας Ευρώπης το 2016 στη Γαλλία και στη συνέχεια κατάκτησε και το Nations League του 2019, εντός έδρας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό