21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στo λαγούμι της Κορίνθου

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση της αστυνομίας στην Κορινθία, στην περιοχή όπου διέμενε η παλαιοχριστιανική κοινότητα. Από νωρίς το πρωί της Κυριακής 18/2, αστυνομικοί παρουσία εισαγγελέα επιχειρούν στα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας για την απομάκρυνση των ανηλίκων παιδιών από την οικογένεια.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί δεν μπορούν να εντοπίσουν τη μητέρα με τα παιδιά που πιθανόν έχουν κάπου κρυφτεί.

Μαζί με την αστυνομία στο χώρο βρίσκονται κοινωνικές υπηρεσίας του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, προκειμένου οι υπάλληλου του Δήμου να ελέγξουν τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσής της οικογένειας.

Παράλληλα, υπάρχει εισαγγελική παραγγελία να απομακρυνθούν τα παιδιά ηλικίας 1, 6, και 13 ετών που ζουν στον συγκεκριμένο χώρο – κοινόβιο και να πάνε σε άλλο μέλος της οικογένειάς τους και συγκεκριμένα σε κάποια θεία τους.

Ο εισαγγελέας αρχής ενημερώθηκε αμέσως και έδωσε ρητή εντολή στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και στην αρμόδια κοινωνική υπηρεσία να ελέγξει τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσής. Στο σημείο που ζει η οικογένεια δεν υπάρχει τουαλέτα, καμία συνθήκη υγιεινής και στην οικογένεια υπάρχει και βρέφος και εγκυμονούσα γυναίκα».

Η εισαγγελία Κορίνθου ζητά επίσης να προσκομιστούν οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης των παιδιών, εάν τα παιδιά κάτω των 16 ετών πηγαίνουν σχολείο όπως προβλέπει ο νόμος και να καταγραφεί οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που αφορά τη διαβίωσή τους.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, αστυνομικοί με εισαγγελική εντολή είχαν απομακρύνει τα παιδιά από τα λαγούμια.

Tα παιδιά, ηλικίας 15, 13 και 6 χρονών, καθώς και ένα βρέφος, είχαν μεταφερθεί στο σπίτι της 25χρονης κόρης του 45χρονου από τον πρώτο του γάμο. Όμως αφότου το ζευγάρι αφέθηκε ελεύθερο , τα παιδιά επέστρεψαν στην κοινότητα των παλαιοχριστιανών και ζουν πάλι με τους γονείς τους στις σπηλιές.

Οι έλεγχοι έχουν να κάνουν με τις υγειονομικές συνθήκες, καθώς τα υπόλοιπα είναι πλημμελήματα.

Πλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες, θα δουν τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών και θα αποφασίσουν αν θα απομακρυνθούν. Από τα πρώτα στοιχεία τα παιδιά ζουν κάτω από κακές συνθήκες υγιεινής και δεν πηγαίνουν σχολείο.

Ακόμα, νέα κατεπείγουσα προανάκριση διέταξε ο εισαγγελέας Κορίνθου ζητώντας να διερευνηθεί ο ακριβής αριθμός των ανήλικων παιδιών που μένουν στις σπηλιές και οι συνθήκες διαβίωσής τους.

Η εισαγγελία Κορίνθου ζητά επίσης να προσκομιστούν οι ληξιαρχικές πράξης γέννησης των παιδιών, εάν τα παιδιά κάτω των 16 ετών πηγαίνουν σχολείο όπως προβλέπει ο νόμος και να καταγραφεί οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που αφορά τη διαβίωσή τους.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr o εισαγγελέας αρχής ενημερώθηκε αμέσως και έδωσε ρητή εντολή στον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και στην αρμόδια κοινωνική υπηρεσία να ελέγξει τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσής. Στο σημείο που ζει η οικογένεια δεν υπάρχει τουαλέτα, καμία συνθήκη υγιεινής και στην οικογένεια υπάρχει και βρέφος και εγκυμονούσα γυναίκα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό