19.3 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Επιχείρηση εισβολής στο Ισραήλ δια θαλάσσης, από την Χαμάς

Ειδήσεις Ελλάδα

Τρομοκράτες της Χαμάς που επιχείρησαν να διεισδύσουν στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας μέσω της θάλασσας σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις, ανακοίνωσε ο Ισραηλινός στρατός.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας δεν διευκρινίζουν πόσοι ήταν οι μαχητές που επιχείρησαν να διεισδύσουν στο Ισραήλ, αλλά δημοσιεύματα ισραηλινών  μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι τουλάχιστον 4 τρομοκράτες σκοτώθηκαν.

Άλλη αναφορά ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 8.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σήμανε συναγερμός ύποπτης διείσδυσης στα μεθοριακά κιμπούτς Zikim και Karmia, βόρεια της Γάζας, όπου επιχειρήθηκε η εισβολή.

Η Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου συνέστησε στους κατοίκους  να μπουν αμέσως σε ένα συγκεκριμένο κτίριο, «να κλειδώσουν τις πόρτες και να κλείσουν τα παράθυρα. Μην εγκαταλείψετε το κτίριο μέχρι νεωτέρας. Η κίνηση στην περιοχή απαγορεύεται και η έξοδος απαγορεύεται μέχρι νεωτέρας» ανέφερε το μήνυμα

Οι IDF ανέφεραν ότι μαχητικό αεροσκάφος πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή εναντίον  συγκροτήματος από το οποίο εφόρμησαν οι τρομοκράτες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ισραηλινού Στρατού Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι δήλωσε ότι οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού -συμπεριλαμβανομένων βατραχανθρώπων- που επιχειρούν απέναντι από την ακτή της πόλης της Γάζας, εντόπισαν τα μέλη της Χαμάς να εφορμούν μέσα από θαλάσσια σήραγγα.

Με ανακοίνωσή της, η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη και δήλωσε ότι μέλη της συγκρούστηκαν με τις ισραηλινές δυνάμεις, ενώ ήδη είχαν καταφέρει να διεισδύσουν στο Ισραήλ.

Δεν ήταν η πρώτη απόπειρα

Τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την εισβολή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, το Πολεμικό Ναυτικό απέκρουσε πολλές απόπειρες παρείσφρησης μέσω της θάλασσας.

Πλάνα που δημοσιοποιήθηκαν από την IDF την περασμένη εβδομάδα έδειχναν μέλη της μονάδας Snapir του Πολεμικού Ναυτικού να σκοτώνουν τρομοκράτες της Χαμάς που επιχείρησαν να εισβάλουν μέσω της θάλασσας το πρωί της 7ης Οκτωβρίου.

Οι IDF δήλωσαν ότι το Ναυτικό σκότωσε δεκάδες Παλαιστίνιους τρομοκράτες σε ταχύπλοα και άλλα σκάφη κατά τη διάρκεια της επίθεσης εκείνου του Σαββατοκύριακου.

Δύο ημέρες αργότερα, το Πολεμικό Ναυτικό έθεσε επίσης υπό κράτηση τον αναπληρωτή διοικητή του νότιου τμήματος της ναυτικής δύναμης της Χαμάς, Muhammad Abu Ghali.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό