17 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Επιφυλακτικοί αλλά θετικοί στη χρήση του ChatGPT οι Έλληνες δείχνει νέα έρευνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Από τον περασμένο Νοέμβριο που έκανε δυναμικά την εμφάνιση του το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT της εταιρείας Open AI, που έχει βασικό της χρηματοδότη την Microsoft, υπήρξε ένα πραγματικό Big Bang (μια Μεγάλη Έκρηξη) στο ενδιαφέρον των χρηστών αλλά και μια άνευ προηγουμένου εξέλιξη των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης. Κολοσσοί όπως η Google και η Metα (Facebook, Instagram) παρουσίασαν τα δικά τους προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης ενώ το ίδιο έκαναν και μικρότερες αλλά και μεγαλύτερες εταιρείες. Ο Ελον Μασκ ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες την ίδρυση της δικής του εταιρείας για δημιουργία προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης τύπου ChatGPT.

Τι συμβαίνει όμως στην Ελλάδα; Πώς υποδέχτηκαν οι χρήστες στη χώρα μας το ChatGPT; Η Focus Bari διεξήγαγε μια έρευνα εντός του φετινού Ιουλίου με τίτλο «Οι Έλληνες & το ChatGPT» και τα κύρια ευρήματα της είναι τα εξής:

· Το ελληνικό κοινό είναι μοιρασμένο ως προς το ποιος θα είναι ο αντίκτυπος της ΑΙ στην κοινωνία.

· Οι άντρες δείχνουν πιο θετική στάση στην ΤΝ σε σύγκριση με τις γυναίκες, ενώ δεν παρατηρούνται σημαντικές διαφορές μεταξύ ηλικιών και περιοχών.

· Σε σύγκριση με αντίστοιχη έρευνα του Δεκεμβρίου 2021, οι πεποιθήσεις των Ελλήνων σχετικά με τον αντίκτυπο της ΤΝ στην κοινωνία παραμένουν ίδιες με τρεις στους πέντε Έλληνες κρατούν μια στάση επιφυλακτική απέναντι στην ΤΝ.

· Οι άντρες δείχνουν και πάλι πιο θετική στάση, ενώ οι γυναίκες σαφώς πιο επιφυλακτική.

· Ένας στους πέντε Έλληνες έχει ήδη λογαριασμό στο ChatGPT και οι περισσότεροι στην δωρεάν έκδοση.

· Άντρες και νεαρές ηλικίες (gen Z & millennials) χρησιμοποιούν το ChatGPT σε μεγαλύτερο βαθμό.

· Οι χρήστες Chat GPT, το ξεκίνησαν σχετικά πρόσφατα, αλλά το χρησιμοποιούν αρκετά συχνά.

· Όσοι χρησιμοποιούν το ChatGPT δηλώνουν αρκετά ικανοποιημένοι από αυτό.

· 2 στους 3 Έλληνες δηλώνουν ότι το ChatGPT είναι χρήσιμο καθώς όχι μόνο γλυτώνει χρόνο και κόπο αλλά είναι και πολύ εύκολο στη χρήση και μπορεί να το χρησιμοποιήσει ο οποιοσδήποτε.

· Σημαντική μερίδα κοινού αμφισβητεί την αξιοπιστία των πληροφοριών που παρέχει και δηλώνει πως πρέπει να επαληθευτούν για να διαπιστωθεί αν είναι σωστές.

· Οι Έλληνες είναι προβληματισμένοι και ανησυχούν για το πώς το ChatGPT θα επηρεάσει τους ανθρώπους και την εξέλιξή τους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό