18.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Επιφυλακτική η στάση των συλλόγων της Premier League στην πολεμική σύρραξη της Μέσης Ανατολής

Ειδήσεις Ελλάδα

PREMIER LEAGUE

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΣΑΡΑΣ
11.10.2023 | 16:39

Αλεξάντερ Άρνολντ και Σόλομον μονομαχούν στα πλαίσια του ματς Λίβερ Τότεναμ για τον θεσμό της Premir League
2023 AP IMAGES/ALBERTO PEZZALI

Οδηγίες από τη διοργανώτρια αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος (FA) περιμένουν οι σύλλογοι της Premier League, προκειμένου να δουν τον τρόπο με τον οποίο θα τιμήσουν τους θανόντες στη Μέση Ανατολή.

Το Βρετανικό Κοινοβούλιο, η 10 Downing Street, κατοικία και γραφείο του Πρωθυπουργού της χώρας και το City Hall του Λονδίνου έχουν φωταγωγηθεί με τα χρώματα του Ισραήλ ως ένδειξη συμπαράστασης στους νεκρούς του στις πολεμικές συρράξεις με την Παλαιστίνη. Ωστόσο, σε κανένα γήπεδο της Premier League δεν έχει κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα.

Αυτό σύμφωνα με τον Guardian, οφείλεται στο γεγονός ότι η FA δεν έχει λάβει ακόμα καμία απόφαση για τον τρόπο που θα πάρει θέση στη σύγκρουση της Μέσης Ανατολής. Επίσης, δεν έχει αποφασίσει για το αν οι παίκτες θα κρατήσουν ενός λεπτού σιγή πριν την αναμέτρηση της Εθνικής Ανδρών της Αγγλίας με την αντίστοιχη της Αυστραλίας, στο πλαίσιο του επίσημου φιλικού που θα πραγματοποιηθεί στο Γουέμπλεϊ το βράδυ της Παρασκευής (13/10, 21:45, Novasports Premier League, Live από το SPORT24).

Την ώρα που οι σύλλογοι της Premier League δεν έχουν βγάλει ούτε ανακοίνωση καταδικασμού των όσων διαδραματίζονται μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, οι αθλητικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου δέχονται πιέσεις να τιμήσουν τα θύματα των επιθέσεων της Χαμάς, όπως έπραξε σύσσωμο το αγγλικό ποδόσφαιρο στον πόλεμο Ουκρανίας – Ρωσίας, τασσόμενο στο πελυρό της πρώτης.

Με την επόμενη αγωνιστική της Premier League να είναι το Σαββατοκύριακο 21-22 Οκτωβρίου, τα στελέχη της FA καλούνται να λάβουν άμεσα μια απόφαση προς αποφυγή αναταρράξεων εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό