17 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Επιτρέπει πλέον εναλλακτικά συστήματα πληρωμών και στις ΗΠΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ενόσω περιμένουμε στην Ευρώπη τις σημαντικές αλλαγές στην πολιτική της Apple σε ό,τι αφορά το sideloading και τα εναλλακτικά συστήματα πληρωμών λόγω της επικείμενης εφαρμογής του νομοσχεδίου Digital Markets Act (DMA), η εταιρεία αποφάσισε να επιτρέψει την λειτουργία in-app εναλλακτικών συστημάτων πληρωμής και στις ΗΠΑ.

Προς το παρόν η νέα δυνατότητα περιορίζεται μόνο στα App Stores των iOS και iPadOS, ενώ απαιτείται από τους δημιουργούς εφαρμογών να συμπληρώσουν σχετική αίτηση για να τους δοθεί η συγκεκριμένη επιλογή που θα παρακάμπτει το σύστημα πληρωμών της Apple. 

Παρόλα αυτά, μην περιμένετε ότι αλλάζουν ιδιαίτερα τα πράγματα. Η Apple θα εξακολουθεί να κρατά προμήθεια 27% από όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται από τα εναλλακτικά συστήματα πληρωμών (αντί 30%) και οι developers θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν υποχρεωτικά και το σύστημα πληρωμών του App Store στις εφαρμογές τους. Όσοι υπόκεινται στο πρόγραμμα App Store Small Business θα πληρώνουν προμήθεια 12% (αντί 15%).

Επιπλέον, η Apple θα ενημερώνει τον χρήστη ότι πρόκειται να μεταφερθεί σε πλατφόρμες πληρωμών που λειτουργούν έξω από την ασφάλεια του App Store και θα τους προειδοποιεί ότι δεν θα φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε ζήτημα εάν προχωρήσουν.

[Apple]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό