17.1 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Επιτέλους με αποθήκευση και συγχρονισμό των κωδικών στο cloud

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Google αναβαθμίζει την εφαρμογή Google Authenticator για συσκευές Android και iOS, προσθέτοντας πλέον τη δυνατότητα να αποθηκεύει στο cloud τους κωδικούς μίας χρήσης (one-time access codes) για την ασφάλεια των λογαριασμών του χρήστη, αλλά και τη δυνατότητα backup και αυτόματου συγχρονισμού σε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούν το ίδιο Google account.

Με την αποθήκευση των κωδικών μίας χρήσης στο cloud, σε περίπτωση που ο χρήστης χάσει τη συσκευή που έχει εγκατεστημένο το Google Authenticator θα μπορεί εύκολα να αποκτήσει και πάλι πρόσβαση στους κωδικούς πιστοποίησης μόλις εγκαταστήσει και πάλι την εφαρμογή σε κάποια άλλη συσκευή και φυσικά πραγματοποιήσει login με το ίδιο Google account. Μέχρι πρότινος, όλοι οι κωδικοί του Google Authenticator παρέμεναν αποθηκευμένοι μόνο στη συγκεκριμένη συσκευή, ενώ τώρα θα τους βρίσκεις άμεσα ακόμα και αν αλλάξεις στρατόπεδο (από Android σε iOS και το αντίστροφο).

Είναι μια πολύ σημαντική προσθήκη που λύνει τα χέρια των χρηστών και διευκολύνει αφάνταστα την μετάβαση από μία συσκευή σε άλλη. Εκτός από τον συγχρονισμό των κωδικών, η εφαρμογή Google Authenticator αποκτά και νέο logo, μιας και η εταιρεία αντικατέστησε το μουντό γκρι με ένα χρωματιστό αστέρι.

[Google]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό