23.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Επιτέλους! Η Ανθρωπότητα αλληλοεξοντώνεται; – ΤΟ ΒΗΜΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Διάβασα τις προάλλες μια συγκλονιστική συνέντευξη ενός πρώην στρατιώτη στον ισραηλινό στρατό, όπου δηλώνει: «Σκοτώναμε αθώους πολίτες και ανακάλυψα ότι εμείς ήμασταν αυτοί που χρηματοδοτούσαν τη Χαμάς, γι’ αυτό και απεχώρησα». Μιλά ελεύθερα και χωρίς δισταγμό για την εκτός λογικής ανήθικη πραγματικότητα στην κατεχόμενη Παλαιστίνη. Αναφέρει μάλιστα ότι η Χαμάς είναι ένα εργαλείο στα χέρια του Ισραήλ, κάτι που δεν φανταζόταν κανείς να ακούσει από έναν στρατιώτη σε τηλεοπτικό κανάλι! Ο ίδιος δηλώνει, εξάλλου, ότι το Ισραηλινό Υπουργείο Αμυνας έχει επενδύσει στην εκπαίδευση και τον οπλισμό των εποίκων, χρησιμοποιώντας τους ως πολιτικούς συντονιστές, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να συλλαμβάνουν και να εκτελούν Παλαιστίνιους κατά βούληση. Και ίσως αυτό να είναι εν γνώσει των ΗΠΑ!

Είναι γεγονός ότι οι πάντες παίζουν τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, και ουδείς ελπίζει σε μια θετική εξέλιξη των πραγμάτων. Φαίνεται καθαρά ότι οι Ισραηλινοί είναι αποφασισμένοι να λύσουν το Παλαιστινιακό πρόβλημα με την εξόντωση των Παλαιστινίων. Οι ισραηλινές επιχειρήσεις γενοκτονίας θυμίζουν τις αντίστοιχες των Ναζί. Αιδώς Αργείοι ! Η Ιστορία δεν δίδαξε τίποτα; Στο νου μου έρχεται το βιβλίο του ιταλού συγγραφέα Πρίμο Λέβι Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, γραμμένο το 1947 από τον κρατούμενο στο Αουσβιτς συγγραφέα, όπου ο ίδιος υπενθυμίζει με τον πιο αριστοτεχνικό τρόπο την γερμανική κόλαση στη Γη και προβληματίζει την Ανθρωπότητα.

Ας σκεφθούν επιτέλους οι κυβερνώντες αυτή τη Γη, ότι το Παλαιστινιακό ζήτημα δεν αφορά στενά τους Παλαιστινίους, αφορά όλη την Ανθρωπότητα, αν θεωρήσουμε, βέβαια, ότι αυτή δεν απαρτίζεται από τέρατα!

Ποια είναι, αλήθεια, η «καλή χρονιά», που ευχόμαστε «αλλήλοις», η χρονιά της αλληλοεξόντωσης;

Η κυρία Στέλλα Πριόβολου είναι ομότιμη καθηγήτρια, πρόεδρος Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών ΕΚΠΑ, κοσμήτορας Δημοτικού Λαϊκού Πανεπιστημίου Αγίας Παρασκευής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό