19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Επιστροφή της κακοκαιρίας την Τρίτη

Ειδήσεις Ελλάδα

Την Τρίτη, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα εκδηλωθούν βροχές και κατά τόπους καταιγίδες.

Συγκεκριμένα, στα βόρεια τμήματα της χώρας και στην ανατολική νησιωτική χώρα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που πρόσκαιρα και κατά τόπους θα είναι ισχυρές μέχρι το μεσημέρι στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ενώ τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις κυρίως στο Αιγαίο.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αρχικά βροχές και καταιγίδες μέχρι το πρωί ενώ για το υπόλοιπο της ημέρας ο καιρός θα είναι άστατος, με λίγες νεφώσεις και βροχές κατά τόπους κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα αλλά και μερικά διαστήματα ηλιοφάνειας.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της βόρειας χώρας και ιδιαίτερα στη δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 14 με 15 και τοπικά 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 18 και τοπικά στα νησιά του Αιγαίου και τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και κατά τόπους καταιγίδες από τις πρώτες πρωινές ώρες και μέχρι το πρωί. Στη συνέχεια και για το υπόλοιπο της ημέρας ο καιρός θα είναι άστατος, με λίγες νεφώσεις και ασθενείς βροχές κατά τόπους κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα αλλά και μερικά διαστήματα ηλιοφάνειας. Βελτίωση του καιρού αναμένεται το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το πρωί ενώ σταδιακά οι βροχές θα εξασθενήσουν και αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό