18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Επιστροφή στη δράση με νέο ατομικό ρεκόρ

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι τραυματισμοί δεν σταματάνε να «χτυπάνε την πόρτα» της Λίβερπουλ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ παρά τις αναγκαστικές αλλαγές των Τζόουνς και Ζότα στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Μπρέντφορντ, κατάφερε να πάρει την εκτός έδρας νίκη και να διατηρηθεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας (έφτασε τους 57 βαθμούς).

Ο παίκτης που ουσιαστικά ώθησε τους «reds» στη νίκη, είναι ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος επιθετικός, είχε να αγωνιστεί σε συλλογικό επίπεδο από την 1η Ιανουαρίου, όταν η ομάδα του είχε επικρατήσει στο «Άνφιλντ» με 4-2 της Νιούκαστλ (είχε πετύχει δύο γκολ). 

Ο 31χρονος είχε πάει στο κύπελλο Εθνών Αφρικής με την εθνική ομάδα της χώρας του, ωστόσο είχε τραυματιστεί και δεν μπορούσε να βοηθήσει τη Λίβερπουλ στα τελευταία ματς. Κόντρα στην Μπρέντφορντ, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Ζότα στο 44′ και στην επιστροφή του έκανε… μαγικά.

Ο Σαλάχ έδωσε την ασίστ στον ΜακΆλιστερ για το 0-2 στο 55′, ενώ ο ίδιος, σκόραρε στο 68′ για το 0-3. Ο «σταρ» της ομάδας του Κλοπ, κατάφερε να πετύχει ένα νέο προσωπικό ρεκόρ με αυτή του την απόδοση. Συγκεκριμένα, έγινε ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία της Premier League, που σκοράρει και μοιράζει ασίστ στο ίδιο παιχνίδι για 30η φορά.

Only four players have both scored and assisted in 30+ Premier League games in the competition’s history:

◎ 36 – Wayne Rooney◎ 32 – Thierry Henry ◎ 31 – Alan Shearer ◉ 30 – Mohamed Salah

Mo has a new record in his sights. 😏 pic.twitter.com/iwDrYKAA9s

— Squawka (@Squawka) February 17, 2024

Πάνω από τον 31χρονο είναι ο Άλαν Σίρερ με 31, ο Τιερί Ανρί με 32 και ο Γουέιν Ρούνεϊ με 36.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό