20.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Επιστρατεύουμε γιατρούς και απορρίπτουμε τους εθελοντές

Ειδήσεις Ελλάδα

Τη διάθεσή του να βοηθήσει την πατρίδα του και τους συνανθρώπους του την απέρριψαν οι αρμόδιοι όπως μας εξηγεί στην επιστολή του ένας γιατρός με ειδικότητα στην παθολογία-εντατικολογία.

Όπως μας ανέφερε στην επικοινωνία που είχαμε μαζί του, είχε την καλή διάθεση να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ, ωστόσο δεν έγιναν αποδεκτές από το σύστημα, ενώ δεν κατάφερε ποτέ να έχει μια επικοινωνία με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να θέσει τον εαυτό του στην υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο γιατρός ζήτησε να μη δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του, διότι, όπως λέει, δεν το κάνει γιατί χρειάζεται δουλειά, εργάζεται έτσι κι αλλιώς, αλλά γιατί και ο ίδιος δεν κατανοεί για ποιον λόγο ενώ το υπουργείο επιστρατεύει ιδιώτες γιατρούς, δεν δέχεται την εθελοντική βοήθεια.

Σας παραθέτουμε την επιστολή του γιατρού αυτούσια:

«Καλησπέρα σας

Παρακολουθώ με ανησυχία τους τίτλους των τελευταίων ημερών για το ΕΣΥ στα όριά του και τις εκκλήσεις του Υπουργού Υγείας σε Ιδιώτες Ιατρούς να συνδράμουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας.

Είμαι Παθολόγος Εντατικολόγος με 20ετή εμπειρία σε ΜΕΘ.

Από το 2013 – 2019 εργαζόμουν στην Αυστραλία όπου και απέκτησα το τίτλο της Εντατικολογίας μετά από εξετάσεις (θεωρείται το πιο δύσκολο πρόγραμμα Εντατικολογίας παγκοσμίως, στην Ελλάδα δεν υπάρχει όσο γνωρίζω άλλος με αντίστοιχο τίτλο) και εργαζόμουν ως Επιμελητής (Consultant).

Το 2019 επέστρεψα στην Ελλάδα για οικογενειακούς λόγους.

Το 2020 αποποιήθηκα θέση διορισμού στο “Ελπίς” και έφυγα Αγγλία όπου εργαζόμουν ως  Επιμελητής ( Consultant) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο  Addenbrooke’s του Cambridge , κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Τον Ιανουάριο του 2021, λόγω επικείμενου νέου κύματος και lockdown αποποιήθηκα θέση διορισμού  στην ΜΕΘ του  King’s College Hospital του Λονδίνου και επέστρεψα Αθήνα για να είμαι κοντά στην σύζυγό μου (εργάζεται ως Εντατικολόγος σε ΜΕΘ Co) και τον δεκάχρονο γιό  μου.

Τέλη Ιανουαρίου έκανα αίτηση εγγραφής στον κατάλογο επικουρικών γιατρών του Β ΠΕΣΥ (ήταν κενός) – απορρίφθηκε από τον Διοικητή κ. Ροϊλό επειδή είχα αποποιηθεί διορισμό πέρυσι.

Έχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω με τον Υπουργό Υγείας μέσω του website του Υπουργείου και το προσωπικό του χωρίς ανταπόκριση.

Δεν σας γράφω για να βρω δουλειά – έχω. Απλά μου κάνει εντύπωση η προσήλωση στην εφαρμογή μιας Υπουργικής απόφασης, όταν μάλιστα κυκλοφορούν σενάρια περί επίταξης…».

Ανθή Αγγελοπούλου

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό