20.9 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΦΕΕ Άρτας-Φιλιππιάδας

Ειδήσεις Ελλάδα

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΡΤΑΣ-ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣΕ.Φ.Ε.Ε.Α.ΦΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 14 – ΑΡΤΑ  47100ΤΗΛ: 2681023534-72133-73416Email: [email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Άρτα, 13 Απριλίου 2020Αρ. Πρωτ. Εξερχ.02

Προς Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεωνκ. Ιωάννη ΒρούτσηΥπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο ΣταϊκούραΔιοικητή Α.Α.Δ.Ε.κ. Γεώργιο Πιτσιλή

Αυτή η δύσκολη περίοδος που περνάμε για μερικούς γίνεται πιο δύσκολη από ενέργειες της Πολιτείας που θέλουμε να πιστέψουμε ότι δεν γίνονται σκόπιμα και ευελπιστούμε στην καλή συνεργασία και από μέρους σας.

Στις 7/4/2020 δημοσιεύθηκε η ερμηνευτική εγκύκλιος για το χρονοδιάγραμμα όλων των υποχρεώσεων και προθεσμιών των ηλεκτρονικών εντύπων εργοδοτών – εργαζομένων στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Άλλη μια εγκύκλιος από τις πολλές των τελευταίων ημερών που μάλιστα αντί να δίνει σαφείς διευκρινίσεις, μας μπερδεύει περισσότερο και δεν ξεκαθαρίζει τους τρόπους αντιμετώπισης.

Με περισσή έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στο προαναφερόμενο Χρονοδιάγραμμα υποβολής εντύπων υπάρχουν ως καταληκτικές ημερομηνίες Σαββατοκύριακα με αποκορύφωμα δε τις ημέρες 17/4-18/4-19/4-20/4.

Προφανώς έχει διαφύγει στα στελέχη του Υπουργείου ότι τις ημερομηνίες αυτές στην Ελλάδα γιορτάζεται φέτος το Ορθόδοξο Πάσχα και παρά τις απαγορεύσεις που υπάρχουν πιστεύαμε ότι όπως εσείς έτσι και εμείς έχουμε το δικαίωμα να το γιορτάσουμε με τις οικογένειές μας. Ελπίζουμε τουλάχιστον πως για τις παραπάνω ημερομηνίες θα ισχύσει η αργία και θα διορθωθεί το σφάλμα.

Να σας επισημάνουμε επίσης πως με όλες τις αιτήσεις που διεκπεραιώνουμε αυτό το διάστημα, αναγκαστικά εκτιθέμεθα σε υγειονομικούς κινδύνους λόγω της παρουσίας των δικαιούχων στα γραφεία μας. Επίσης τη μεγαλύτερη διάρκεια της μέρας έχουμε τα τηλέφωνα που δεν σταματούν για να  λύνουμε απορίες, να παρέχουμε ψυχολογική υποστήριξη και να οδηγούμαστε σε ατέρμονες συνομιλίες ξανά και ξανά για θέματα που δεν έχει εκδοθεί κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός πως όλοι οι λογιστές είμαστε πάνω απ’ όλα άνθρωποι που εργαζόμαστε για να ζήσουμε τις οικογένειές μας, να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και προσπαθούμε σε καθημερινή βάση, πέρα από τη δουλειά μας, να λύνουμε προβλήματα συνανθρώπων μας που έχουν σχέση με τη δημόσια διοίκηση. Σε κάθε υπηρεσία μόλις δυσκολεύονται ακούγεται η ίδια φράση «να πάτε στον λογιστή σας» και ακόμη – ακόμη όταν αναφέρονται σε εμάς «ένα κουμπί είναι, γιατί δεν το πατάτε».

Επειδή λοιπόν δεν λύνουν προβλήματα τα κουμπιά αλλά τα μυαλά, επειδή σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που και πριν τον κορωνοϊό δεν δούλευαν στο maximum παρόλο που πληρώνονταν κανονικά, επειδή τώρα έχουν ανάγκη για λόγους υγιεινής να μην έρχονται σε επαφή με το κοινό και καλά κάνουν, ας μην πεθάνουμε εμείς που ερχόμαστε σε επαφή με τόσο κόσμο και τόσα χαρτιά καθημερινά, λειτουργώντας τα γραφεία μας  αδιάλειπτα.  

Εφόσον είμαστε τόσο αποτελεσματικοί και αναγκαίοι για τη λειτουργία του κράτους εμείς ζητάμε τον ανάλογο σεβασμό, ειδικά τώρα που αντιμετωπίζουμε τόσες προκλήσεις με κυριότερη αυτή της ασφάλειας και της υγείας τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών μας.

Ας μην έχουμε άλλες εκπλήξεις στην δουλειά μας! Δεν είμαστε άτρωτοι!

Δώστε επιτέλους σαφή και επαρκή χρονικό ορίζοντα για όλες τις εργασίες που κάνουμε (ΦΠΑ- Δηλώσεις εισοδήματος – ΑΠΔ όπου δεν υπάρχουν οδηγίες για την υποβολή του Μαρτίου – παρακρατούμενοι φόροι κ.λπ.) υπολογίζοντας τον αναγκαίο χρόνο που χρειαζόμαστε με το ελαττωμένο προσωπικό που διαθέτουμε τώρα λόγω των ειδικών συνθηκών και με τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Ζητούμε στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνουμε και τις ζούμε όλοι οι Έλληνες, όλοι οι οικονομικοί κλάδοι, να υπάρχουν πιο απλές διαδικασίες  χωρίς ηλεκτρονική γραφειοκρατία. Να εκδίδονται σαφείς αποφάσεις για να μπορούμε να δίνουμε λύσεις και απαντήσεις στους ήδη πληγμένους οικονομικά επιχειρηματίες και μισθωτούς.

Τέλος έχοντας την τεχνογνωσία, όπως εσείς ισχυρίζεστε, αλλά και τα προσωπικά στοιχεία του κάθε φορολογούμενου και εργαζόμενου μέσα από τα σύγχρονα ηλεκτρονικά σας συστήματα και πλατφόρμες, βοηθήστε τους πολίτες και εμάς τους λογιστές φοροτεχνικούς στέλνοντας αυτοματοποιημένα, όπως το έχετε ξανακάνει σε άλλα επιδόματα (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, Επίδομα Στέγασης κ.λπ.), στους λογαριασμούς του κάθε δικαιούχου τα βοηθήματα που προβλέπονται για τον κορωνοϊό COVID-19.

Με εκτίμηση,   

Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Ε. Άρτας Φιλιππιάδας

Ο Πρόεδρος          Γεώργιος Θεοδόσης

Η Αντιπρόεδρος   Μαρία Κονταξή

Ο Γραμματέας      Εύδοξος Καραπέτσης

Ο Ταμίας               Χρήστος Κωστούλας

Το Μέλος              Χρήστος Χουλιάρας

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό