23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Επιστήμονες μίλησαν με φάλαινα σε άπταιστα… «φαλαινέζικα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα συγκλονιστικό περιστατικό εκτυλίχθηκε μεταξύ επιστημόνων του Ινστιτούτου SETI στην Αλάσκα και μιας 38χρονης φάλαινας όταν κατάφεραν να επικοινωνήσουν με το άγριο θηλαστικό μέσω ενός ηχογραφημένου μηνύματος. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή η συνομιλία θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για επικοινωνία με εξωγήινους στο μέλλον.

Στο φανταστικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ομάδα ερευνητών του Ινστιτούτου SETI και παρουσιάστηκε στην ΕΡΤ, καταγράφεται η συνομιλία που είχαν με την φάλαινα. Το συγκλονιστικό όμως ήταν πως η εν λόγω συνομιλία πραγματοποιήθηκε στα «φαλαινέζικα», δηλαδή τη γλώσσα της φάλαινας!

Το πείραμα έλαβε χώρα στην Αλάσκα και η συνομιλία ανάμεσα στους ερευνητές και τη φάλαινα Τουέιν κράτησε για περίπου 20 λεπτά. Οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα προηχογραφημένο μήνυμα – χαιρετισμό, το οποίο εξέπεμψαν με υποθαλάσσια ηχεία. Όταν η 38χρονη φάλαινα άκουσε το μήνυμα, πλησίασε και απάντησε με έναν δικό της χαιρετισμό συμμετέχοντας σε ένα είδος διαδραστικής συνομιλίας. Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη επιτυχημένη επικοινωνία ανθρώπων και φαλαινών στη δική τους γλώσσα.

Οι ήχοι που ακούγονται κόβουν την ανάσα και ανοίγουν ένα μεγάλο δρόμο προς την ανακάλυψη νέων πληροφοριών για την υποθαλάσσια ζωή.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Ινστιτούτου SETI, η συνομιλία αυτή θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για επικοινωνία με εξωγήινους στο μέλλον.

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν, το SETI είχε προσπαθήσει να βρει εξωγήινη ζωή ακούγοντας ραδιοσήματα που έφταναν στη γη. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό