18.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Επικοινωνία Κ. Φλώρου με τον Ινδό ΓΕΕΘΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδίας, στρατηγό Anil Chauhan, είχε σήμερα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Στη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε η κατάσταση στο ευρύτερο γεωστρατηγικό περιβάλλον και οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, οι αυξημένες μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, καθώς και η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Ο κ. Φλώρος απηύθυνε πρόσκληση προς τον Ινδό ομόλογο του να επισκεφθεί επίσημα την Ελλάδα το ταχύτερο δυνατό.

Ειδικότερα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έγραψε σχετικά στον λογαριασμό του στο Facebook:

«Αναφέρθηκα στις προκλήσεις ασφάλειας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα εξαιτίας των αναθεωρητικών τάσεων και προκλητικών συμπεριφορών που αναπτύσσονται στην περιοχή της, και επισήμανα τον πρωταγωνιστικό ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων, που υποστηρίζουν τον σταθεροποιητικό ρόλο της χώρας μας, ενώ υπογράμμισα τις διμερείς, τριμερείς και πολυμερείς συνεργασίες που έχει αναπτύξει σε στρατιωτικό επίπεδο με όλες τις χώρες των Βαλκανίων, με τις περισσότερες αραβικές χώρες καθώς και με το Ισραήλ, και οι οποίες αποσκοπούν στην δημιουργία ενός πλέγματος σχέσεων που προάγει την ειρήνη και σταθερότητα.

Όσον αφορά την διμερή στρατιωτική συνεργασία, με τον Ινδό ομόλογό μου αναφερθήκαμε στην διαρκώς ενισχυόμενη στρατιωτική συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών μέσω ασκήσεων, συνεκπαιδεύσεων και επισκέψεων αντιπροσωπειών στρατιωτικών σχολών που πραγματοποιήθηκαν καθώς και στην περαιτέρω εμβάθυνσή της.

Τον ευχαρίστησα για την πρόσκληση που απηύθυνε για συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας σε επικείμενη άσκηση των Ινδικών Ενόπλων Δυνάμεων τον Σεπτέμβριο του 2023 και εστίασα στην συμμετοχή της Ινδίας για πρώτη φορά στην σειρά ασκήσεων ‘ΗΝΙΟΧΟΣ’ με Α/Φ Su-30, προσβλέποντας σε συμμετοχή της στην ‘ΗΝΙΟΧΟΣ-24’».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό