23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Επική πρόκριση της Νότιας Αφρικής και πανηγυρισμός αλά… Κριστιάνο

Ειδήσεις Ελλάδα

Μεγάλη έκπληξη επιφύλασσε το βράδυ της Τρίτης (30/01) στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Κόπα Άφρικα, με την Νότια Αφρική να πετάει εκτός προημιτελικών το εκ των φαβορί της διοργάνωσης, Μαρόκο.

Οι Νοτιοαφρικανοί επιβλήθηκαν με 2-0 χάρη στα τέρματα των Έβιντενς Μακγκόπα και Τεμπόχο Μοκοένα στο 57′ και το 90+5′ αντίστοιχα, ρίχνοντας στο καναβάτσο την ομάδα των μεταξύ άλλων αστέρων, Ασράφ Χακίμι, Σόφιαν Άμραμπατ και Νουσαΐρ Μαζράουι.

Το αποτέλεσμα αυτό, προκάλεσε έκπληξη στο διεθνές στερέωμα καθώς από πολύ νωρίς, τέθηκε εκτός διοργάνωσης η ομάδα που είχε φτάσει πριν έναν χρόνο στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες του κόσμου με την αξέχαστη πορεία της στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022.

Από την άλλη, οι θριαμβευτές το χάρηκαν με την ψυχή τους, ενώ έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον επικό ομαδικό πανηγυρισμό τους. Πιο συγκεκριμένα, οι παίκτες της Νότιας Αφρικής μιμήθηκαν τον ιδιαίτερο πανηγυρισμό του Κριστιάνο Ρονάλντο, δείχνοντας μεταξύ άλλων την αγάπη τους και τον Πορτογάλο σταρ.

Για την ιστορία, η Νότια Αφρική τίθενται αντιμέτωπη με το Πράσινο Ακρωτήριο, του γνωστού στα ελληνικά γήπεδα, Γκάρι Ροντρίγκες το ερχόμενο Σάββατο (03/02) με στόχο μια νέα υπέρβαση και την πρόκριση στους «4» του τουρνουά. Εκεί όπου είχε κατορθώσει να φτάσει τελευταία φορά πριν από 24 χρόνια και πιο συγκεκριμένα στο Κόπα Άφρικα του 2000, τερματίζοντας στην 3η θέση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό