27.3 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Επική ανατροπή για τη Σίτι στο ντέρμπι του Μάντσεστερ και τώρα… Λίβερπουλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Μάνστεστερ Σίτι επικράτησε με 3-1 της μισητής αντιπάλου της, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την 27η αγωνιστική της Premier League. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να προηγήθηκαν με μία «οβίδα» του Μάρκους Ράσφορντ στο 8ο λεπτό, αλλά η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ανέτρεψε το παιχνίδι με δύο γκολ του Φιλ Φόουντεν και του Έρλινγκ Χάλαντ, ο οποίος «σφράγισε» την νίκη. 

Οι «πολίτες», παρέμειναν στην 2η θέση και στο -1 από την Λίβερπουλ με 62 βαθμούς. Να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους την επόμενη αγωνιστική (09/03). Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν μπόρεσε να κάνει το… κάτι παραπάνω και βρίσκεται στους 44 πόντους όντας 6η. 

Παρά την ασφυκτική πίεση των γηπεδούχων, οι «κόκκινοι διάβολοι» σκόραραν πολύ νωρίς στο ματς (8′). Ο Μπρούνο Φερνάντες πάσαρε στον Ράσφορντ με τον Άγγλο να εξαπολύει μια… ρουκέτα από τα 30 μέτρα, «γράφοντας» το 1-0 στο ντέρμπι. 

Πριν την λήξη του πρώτου μέρους ο Φόουντεν «σέρβιρε» στον Χάλαντ με τον Νορβηγό διεθνή να χάνει από πολύ κοντινή απόσταση την ευκαιρία να κάνει το 1-1 στο παιχνίδι (44′). Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Φόουντεν με ένα γκολ-ποίημα νίκησε τον συγκινητικό Ονάνα και έφερε το παιχνίδι στην ισορροπία και στο 1-1 βάζοντας…. φωτιά στο «Έτιχαντ» (56′). 

Στο 80ο λεπτό με τον Φόουντεν να διπλασιάζει τα τέρματά του, έβαλε μπροστά την ομάδα του σε 2-1. Ο Άγγλος εξτρέμ των γηπεδούχων συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Χούλιαν Άλβαρες και ο σκόραρε από κοντινή θέση με όμορφο τέρμα.  Το… κερασάκι στην τούρτα και το 3-1 έβαλε ο Χάλαντ με όμορφο πλασέ στην αριστερή γωνία του Ονάνα μετά από ασίστ του Ρόδρι στις καθυστερήσεις του ματς (90+1′).

Αναλυτικά οι συνθέσεις των ομάδων:Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Άκε, Ντίας, Ρόδρι, Στόουνς, Ντε Μπρόινε, Ντοκού (59’Άλβαρες), Φόουντεν (90+7′ Μπομπ), ΧάλαντΜάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ονάνα, Νταλότ, Έβανς (69′ Κουαμπάλα), Βαράν, Λίντελοφ, Κασεμίρο, Μέινου (82’Άμραμπατ) , Μακτόμινεϊ, Φερνάντες, Γκαρνάτσο (82’Φόρσον), Ράσφορντ (75′ Άντονι) 

Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό