17 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Σάββατο, κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας και συγκεκριμένα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και λίγες πρόσκαιρες καταιγίδες κατά τόπους.

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους πιο αυξημένες και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά το πρωί και το βράδυ ενώ και οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, με ενίσχυση εκεί από τη νύχτα.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 18 με 19 βαθμούς και στα κεντρικά και τα νότια τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και τοπικά 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους πιο αυξημένες και αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και συγκεκριμένα στο Ιόνιο, τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες από το απόγευμα και από τα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους πιο αυξημένες και μερική ηλιοφάνεια. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά το πρωί και το βράδυ ενώ και οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοήσουν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις στο Ιόνιο 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ και στο Αιγαίο 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση αλλά θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 18 με 19 βαθμούς και στα ανατολικά και τα νότια τοπικά τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται αναμένονται λίγες νεφώσεις που παροδικά θα αυξηθούν, μερική ηλιοφάνεια και λίγες ασθενείς βροχές κατά τόπους ενώ αργά τη νύχτα τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα καθώς θα εκδηλωθούν βροχές και κατά τόπους καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις και ασθενείς βροχές κατά τόπους και κατά διαστήματα, που το βράδυ θα ενταθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό