23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Επιβεβαιώνει ότι δεν…σήκωσε το τηλέφωνο στον Όστιν

Ειδήσεις Ελλάδα

Επιβεβαίωσε σήμερα η Κίνα, ότι αρνήθηκε τηλεφωνική κλήση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν προς τον Κινέζο ομόλογό του Ουέι Φενγκχέ, μετά την κατάρριψη, το Σάββατο, στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας. του κινεζικού μπαλονιού που πετούσε στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ,

“Αυτή η ανεύθυνη και βαθιά λανθασμένη ενέργεια δεν δημιούργησε κλίμα κατάλληλο για διάλογο και ανταλλαγές μεταξύ των δύο στρατών”, εξήγησε το κινεζικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του.

“Οι ΗΠΑ επέμειναν να χρησιμοποιήσουν βία εναντίον ενός κινεζικού μπαλονιού που χρησιμοποιούνταν για πολιτικούς σκοπούς, κάτι που είναι εντελώς αντίθετο στις διεθνείς πρακτικές και δημιουργεί κακό προηγούμενο”, εκτίμησε το υπουργείο.

“Η Κίνα επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να χρησιμοποιήσει όλα τα απαραίτητα μέσα σε μια αντίστοιχη κατάσταση”, πρόσθετε η ανακοίνωση,

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε ότι “δεν επιζητεί τη σύγκρουση” με την Κίνα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS.

: ΑΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό