16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Επιβίωσα στον αγώνα χάρη στην αδρεναλίνη και τα παυσίπονα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ Γουίλιαμ-Τρόοστ Εκόνγκ τον Ιανουάριο του 2024 είχε συμμετάσχει με την Εθνική Νιγηρίας στο Κόπα Άφρικα. Παρά τον τραυματισμό του στην φάση των ομίλων της διοργάνωσης ο 30χρονος πήρε μέρος σε όλους τους αγώνες της ομάδας του και ως αρχηγός της την οδήγησε στον τελικό και στο τέλος αναδείχθηκε παίκτης της διοργάνωσης. Ωστόσο δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού από την οποία έχασε με σκορ 2-1 και κατέλαβε τη δεύτερη θέση.

Ο Εκόνγκ μίλησε στο Αμερικανικό CNN σχετικά με τον τραυματισμό του και πώς τον αντιμετώπισε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νηγιριανού:

«Υπέφερα από ένα σκίσιμο στον δικέφαλο μηριαίο. Στον έξω τένοντα του μηριαίου. Η πρώτη ενόχληση ήταν κατά τη διάρκεια του αγώνα εναντίον της Ακτής Ελεφαντοστού στη φάση των ομίλων. Μπόρεσα να συνεχίσω να παίζω και όταν έκανα άλλη μια μαγνητική τομογραφία μετά το τουρνουά, ανακαλύψαμε ότι πράγματι είχε σπάσει.

Μετά δεν μπόρεσα να προπονηθώ πραγματικά, αφού το να παίζω με αυτό το πρόβλημα, με πονούσε τόσο πολύ. Απλώς προσπαθούσα να μειώσω το πρήξιμο με πάγο. Μπορεί να προπονούμουν για 30 λεπτά την ημέρα πριν από κάθε παιχνίδι και μετά μπορείς να επιβιώσεις στον αγώνα χάρη σε ένα μείγμα αδρεναλίνης και παυσίπονων. Το έβλεπα καθαρά την επόμενη μέρα του παιχνιδιού, καθώς είχα πρόβλημα στο περπάτημα»

Υπενθυμίζουμε πως ο 30χρονος άσος του «δικέφαλου του Βορρά» έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι η αποκατάστασή του προοδεύει σε πολύ καλούς ρυθμούς και η επιστροφή του στην ομάδα του Λουτσέσκου δεν είναι πολύ μακριά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό