18.3 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Επενδύσεις 54 εκατ. ευρώ την επόμενη τετραετία, τα 25-30 εκατ. στη διετία 2024-2025

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα 54 εκατ. ευρώ ανέρχεται το επενδυτικό πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία του Ομίλου της Αλουμύλ, με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης ενόψει της απελευθέρωσης της εταιρείας από τους servicers.

Για το 2024, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ομίλου, Γιώργος Μυλωνάς, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής περιήγησης στο Κέντρο Διανομής της εταιρείας στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένεται η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη μεταβίβαση των ομολογιών που βρίσκονται στα «χέρια» της CEPAL σε τράπεζα και για το 2024 η Αλουμύλ θα αιτηθεί χρηματοδότηση 15 εκατ. ευρώ από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Στο μεταξύ έχει ήδη υλοποιήσει με ίδιες δυνάμεις μέρος του εν λόγω μεγάλου επενδυτικού προγράμματος, συγκεκριμένα επενδύσεις περίπου 8 εκατ. ευρώ, ενώ έχει λάβει έγκριση από τον προαναφερόμενο servicer για να λάβει χρηματοδότηση για τις επενδύσεις.

Για τη διετία 2024-2025 στόχος είναι η υλοποίηση επενδύσεων 25-30 εκατ. ευρώ. Στις εν λόγω επενδύσεις περιλαμβάνονται η εγκατάστασης νέας πρέσας στην έδρα της στο Κιλκίς, όπως και νέες γραμμές συρραφής θερμομονωτικών προφίλ στις παραγωγικές εγκαταστάσεις στο Κιλκίς, την Ξάνθη και την Κωνσταντινούπολη, όπως επίσης η παραγωγική επέκταση στην Αίγυπτο, όπου ο Όμιλος ήδη διαθέτει βαφείο και παραγωγή εξαρτημάτων, συστήματα κάθετης βαφής στο Κιλκίς και τη Σερβία κ.α.

Ο Όμιλος Αλουμύλ αριθμεί 12 εργοστάσια σε έξι χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Αλβανία, Σερβία και Βοσνία-Εργεζοβίνη),  32 θυγατρικές ανά την υφήλιο και εξαγωγική παρουσία σε περίπου 70 χώρες, με τις εξαγωγές να της δίνουν το 76% του τζίρου της, ο οποίος για τη φετινή χρονιά εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 400 εκατ. ευρώ – συγκεκριμένα 398,8 εκατ.( με λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ύψους 37 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τον κ.Μυλωνά εύκολα ο Όμιλος θα πιάσει τα 500 εκατ., ήτοι εντός διετίας, αλλά η εταιρεία δίνει βάρος στη βελτίωση των αποτελεσμάτων. Όπως διευκρίνισε, επίσης, ο Όμιλος δεν έχει επηρεαστεί από τη μείωση της ζήτησης για βιομηχανικά προφίλ στη δυτική Ευρώπη καθώς απευθύνεται κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα και απευθύνεται σε εξειδικευμένες αγορές αλλά και έχει αυξανόμενες πωλήσεις σε άλλες αγορές που είναι ανοδικές όπως της Μέσης Ανατολής και της Ασίας.

Αγορές του μέλλοντος για την Αλουμύλ αλλά και συνολικότερα για τις βιομηχανίες δομικών υλικών, όπως τόνισε από την πλευρά του και ο διευθυντής Καινοτομίας του Ομίλου, Νίκος Σαλπιγγίδης, είναι η Ινδία και η Αφρική, με τον Όμιλο της Αλουμύλ να έχει ήδη αναπτύξει παρουσία σε όλη την Αφρική.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό