20.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Επενδύσεις 120 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία

Ειδήσεις Ελλάδα

Επενδύσεις 120 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει το στρατηγικό πλάνο της Lidl Ελλάς για τη τριετία 2024-2026.

Όπως ανέφερε χθες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο  Πρόεδρος Διοίκησης της εταιρείας κ. Μάρτιν Μπραντενμπούργκερ οι επενδύσεις αφορούν κυρίως στα logistic centers, όπου πέρα από τις υφιστάμενες δομες που θα ενδυναμωθούν, ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι σχεδιάζεται η δημιουργία ενός νέου  διαμετακομιστικού κέντρου στην Ελλάδα από τη νέα χρονιά.

Σημειώνεται ότι από το 1999 που δραστηριοποιείται εγχωρίως η Lidl Ελλάς έως σήμερα έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ.

Θετική πορεία στην τρέχουσα χρήση

Σε ότι αφορά τις φετινές επιδόσεις ο επικεφαλής της εταιρείας τις χαρακτήρισε “ενθαρρυντικές” και εξέφρασε  αισιοδοξία για  θετική πορεία για το σύνολο της υφιστάμενης χρήσης που λήγει τον Φεβρουάριο 2024.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μπραντενμπούργκερ ” αυξήσαμε τον αριθμό των επισκεπτών μας και μεγαλώσαμε το καλάθι μας” ενώ επισήμανε ότι βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Lidl Ελλάς είναι το πεδίο των τιμών, καθώς η αλυσίδα είναι κατά 10% φθηνότερη από τον ανταγωνισμό σε περίπου 200 προϊόντα( σ.σ με βάση εσωτερική έρευνα) ενώ έχει προχωρήσει σε μόνιμη μείωση τιμής έως και 37% σε πάνω από 330 κωδικούς ιδιωτικής ετικέτας.

Να σημειωθεί ότι τα PL αποτελούν το 70% του συνόλου των 4000 κωδικών ενώ ανέρχονται στο 80% του συνολικού τζίρου.

Συνεργασία με 450 εγχώριους παραγωγούς

Πέρα από τις τιμές, ο κ. Μπραντενμπούργκερ επισήμανε ότι η εταιρεία αποτελεί έναν αξιόπιστο συνεργάτη για τους Έλληνες προμηθευτές καθώς ο μέσος όρος εξόφλησης είναι 41 ημέρες σε σχέση με τις 117 μέρες που είναι ο μέσος όρος  της αγοράς.

Ταυτόχρονα διαθέτει σε 31 αγορές προϊόντα από τη συνεργασία της με 450 εγχώριους  παραγωγούς, γεγονός που μεταφράζεται σε τζίρο εξαγωγών 460 εκατ.ευρω το 2022.

6.700 εργαζόμενοι

Επίσης η εταιρεία αποτελεί έναν ισχυρό εργοδότη απασχολώντας 6700 εργαζομένους στα 230 καταστήματα και στα logistic centers.

Μάλιστα όπως γνωστοποίησε από την 1η Δεκεμβρίου η εταιρία θα προχωρήσει σε αύξηση μισθών ώστε ο κατώτατος μισθός να ανέλθει στα 1000 ευρώ μικτά για όλους τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό