26.3 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Επενδύσεις άνω των 120 εκατ. ευρώ

Ειδήσεις Ελλάδα

Το υψηλό εξαγωγικό του αποτύπωμα ανακοίνωσε ο όμιλος ΟΦΕΤ για τις φαρμακευτικές εταιρείες UNI-PHARMA και INDERMED, στo πλαίσιo εκδήλωσης Mentoring.

Σύμφωνα με την πρόεδρο & CEO του ΟΦΕΤ και υποψήφια για την προεδρία του ΣΕΒ κα Ιουλία Τσέτη, οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα στηρίζουν σημαντικά το ΑΕΠ, απασχολούν περισσότερους από 100.000 εργαζόμενους, ενώ το φάρμακο αποτελεί το δεύτερο εξαγώγιμο προϊόν, με εξαγωγές ύψους 2,8 δισ. ευρώ σε 147 χώρες.

Ειδικότερα ο όμιλος ΟΦΕΤ, όπως ανέφερε ο διευθυντής Διεθνών Πωλήσεων κ. Γιώργος Σπίγγος, την τελευταία δεκαετία έχει επενδύσει περισσότερα από 120 εκατ. ευρώ, ενώ την τριετία 2019-2021 οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα 50 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωση της ριζικής ανακαίνισης του ιστορικού εργοστασίου της UNI-PHARMA και της νεοσύστατης UniHerbo. Όπως τόνισε, μάλιστα, ο όμιλος ευθυγραμμίζει τις λειτουργίες του με την ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών για το 2030 και υιοθετεί τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Οι σημερινές εγκαταστάσεις της UNI-PHARMA διαθέτουν τελευταίας τεχνολογίας ρομποτικά συστήματα και υψηλό επίπεδο ασφάλειας και αποτελούν πρότυπο βιοκλιματικής εφαρμογής, καθώς είναι προσανατολισμένες στην πλήρη εκμετάλλευση των κλιματικών συνθηκών για τη λειτουργία τους, με παράλληλη μείωση κάθε ενεργοβόρας διαδικασίας και σε πλήρη εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον.

Στo πλαίσιo της εκδήλωσης, η κυρία Τσέτη υπογράμμισε για μία ακόμη φορά τη σημασία της εξαγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων και βιομηχανιών και τη συμβολή της στη στήριξη και την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας μέσα από τους πολλαπλούς ρόλους της, ως επιστήμων, βιομήχανος, Inspirational Mentor, γ.γ του ΣΕΒ, αλλά και ως υποψήφια για την προεδρία του Συνδέσμου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό