17.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Ήμουν εκεί, ήρθαν για να σκοτώσουν», λέει μέλος συνδέσμου της ΑΕΚ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Τρίτη (08/08), ήταν ημέρα γιορτής για τη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚ επέστρεφε στο Τσάμπιονς Λιγκ και η πόλη είχε στολιστεί στα «κιτρινόμαυρα» για να τιμήσει τους νταμπλούχους του Ματίας Αλμέιδα.

Το βράδυ της 7ης Αυγούστου, ωστόσο, η νύχτα «βάφτηκε» με κόκκινο. Το αίμα του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κ., ο οποίος έπεσε θύμα της δολοφονικής επίθεσης των χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, οι οποίοι ταξίδεψαν τα μισά (!) Βαλκάνια με πούλμαν για να φτάσουν στην Αθήνα.

Η τοποθέτηση του Τάκη Παναγιωτακόπουλου, ενός μέλους συνδέσμου της «ένωσης», ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας της αιματηρής συμπλοκής, συγκλονίζει.

«Πήγαν 200 άτομα με σπαθιά, ρόπαλα και όποιον έβρισκαν, όποιον πάρει ο χάρος, έσφαζαν, αυτό το πράγμα έκαναν. Δεν έγινε κάτι άλλο. Απ’ ό,τι διάβασα, υπάρχουν κι άλλοι μαχαιρωμένοι οπαδοί. Ήρθαν στη Φιλαδέλφεια να σφάξουν κόσμο. Ενδεχομένως να πέθαινε και δεύτερο και τρίτο και τέταρτο παιδί. Ακόμη και εγώ που ήμουν εκεί. Ήρθαν 150 εγκληματίες – μαχαιροβγάλτες από άλλη χώρα και κανένας σε αυτή τη χώρα δεν πήρε είδηση».

Ο Τάκης Παναγιωτακόπουλος, μέλος του Συνδέσμου της ΑΕΚ, συγγραφέας βιβλίων για την ιστορία της ομάδας, κατήγγειλε ότι οι οπαδοί της Ντιναμό ήρθαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ «για να σκοτώσουν» και πως «1000%, ήταν οργανωμένο σχέδιο, το οποίο κατάφεραν να φέρουν εις πέρας, κάτω από τη μύτη των ελληνικών αρχών», μιλώντας στο 1ο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Δε μύριζε καθόλου μπαρούτι η ατμόσφαιρα. Ήταν μία ωραία βραδιά εχθές, έπαιζαν παιδάκια, υπήρχαν οικογένειες, απλοί άνθρωποι, ενδεχομένως να μην ήταν και οπαδοί της ΑΕΚ, έπιναν τον καφέ τους, τον χυμό τους.

Αυτό, όμως, που ξέρω είναι ότι υπήρχαν φήμες στο διαδίκτυο ότι θα έρθουν περίπου 150 οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ από την Κροατία, πράγμα που τελικά δυστυχώς και έγινε. Θέλω να ρωτήσω κάτι. Όταν φεύγουν 150 εγκληματίες από μία χώρα, γιατί δεν ήρθαν να δουν την Ακρόπολη στην Αθήνα, αλλά να μαχαιρώσουν, να σκοτώσουν και πέτυχαν αυτό που ήθελαν.

Όταν φεύγουν, λοιπόν και διασχίζουν δεν ξέρω πόσα χιλιόμετρα και έρχονται στην Αθήνα, δεν τους βλέπει κανείς, περνούν όλα τα διόδια της Εθνικής Οδού, μιλάμε για ένα κομβόι, το οποίο υπάρχει και το βίντεο. Αυτό μπορεί να το δει ο καθένας, στο διαδίκτυο. Δεν το σταματά κανείς.

Πέραν αυτού, αφήνουν κάπου τα αυτοκίνητα και πάνε στο σταθμό του ΗΣΑΠ με σίδερα, καδρόνια, μαχαίρια, δεν ξέρω τι άλλο, οι οποίοι απ’ ό,τι γνωρίζω με λίγες γνώσεις που έχω, όλοι οι σταθμοί του ΗΣΑΠ έχουν κάμερες. Δεν υπήρξε, λοιπόν, ένας χριστιανός να δει ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ενδεχομένως μπορεί να έσπαγαν τον σταθμό ή να κάνουν κάποια ζημιά σε ένα δημόσιο κτήριο;

Δεν υπήρξε ένας άνθρωπος να σταματήσει όλους αυτούς τους εγκληματίες; Αυτή την απορία έχω ως Έλληνας πολίτης. Ας αφήσουμε ότι είμαι οπαδός της ΑΕΚ και όλα τα υπόλοιπα. Δεν υπήρξε κάποιος να σταματήσει όλους αυτούς; Η αστυνομία λοιπόν πού ήταν; Ήρθαν να σκοτώσουν και να ανεβάσουν κάποια βίντεο στο διαδίκτυο, παγκοσμίως, να λένε κάποιοι ανεγκέφαλοι ότι “εμείς είμαστε μάγκες, εμείς το κάναμε αυτό”» ανέφερε ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

Επιπλέον, σημείωσε ότι οι οπαδοί αυτής της ομάδας «είναι ίσως οι χειρότεροι οπαδοί» και έχουν πρωταγωνιστήσει σε αντίστοιχα επεισόδια στην Ιταλία και αλλού, ενώ, επεσήμανε πως υπήρχε απαγόρευση από την UEFA τόσο για τους οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ όσο και για αυτούς των ελληνικών ομάδων, να μην ταξιδέψουν στην Κροατία.

«Όποιον Υπουργό, Υφυπουργό, οποιονδήποτε πολιτικό από όλα τα κόμματα και να πάρετε αυτή τη στιγμή τηλέφωνο, θα σάς πει: “Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα”. Λοιπόν, όλα αυτά τα χρόνια, αυτή είναι η απάντηση. Ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον και αυτό το πράγμα διαιωνίζεται», τόνισε ο κ. Παναγιωτακόπουλος, ενώ, χαρακτήρισε την αστυνομία ως «100% απούσα».

«Δεν μπορούμε να βάλουμε ένα αστυνομικό πίσω από κάθε οπαδό. Αυτό δεν λέω ότι μπορεί να γίνει και δεν είναι λογικό σε καμία χώρα του κόσμου. Αυτό που λέω όμως είναι, όταν περνούν 150 αυτοκίνητα κομβόι το ένα πίσω από το άλλο, σε όλα τα διόδια υπάρχει τουλάχιστον ένα περιπολικό, όταν βλέπουν 150 αυτοκίνητα με κροατικές πινακίδες, ξέρει ο κόσμος και ο ντουνιάς ότι ενδέχεται να κατέβουν οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι έχουν ίσως το χειρότερο βιογραφικό στην UEFA.

Πέρασαν τόσα χιλιόμετρα, όλο το οδικό δίκτυο της Ελλάδας από την Κροατία, Βόρεια Ελλάδα έφθασαν στην Ελευσίνα, μετά μπήκαν στην Αττική Οδό και από εκεί άφησαν κάπου τα αυτοκίνητο, πήραν το τρένο με τα πολεμοφόδια και ήρθαν για μάχη. Απλά πράγματα», υποστήριξε.

Επιπλέον, τόνισε πως δεν υπήρχε βεντέτα μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ και της συγκεκριμένης ομάδας. «Έχουμε παίξει άλλη μία φορά το 1964 με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Δεν είχαμε παίξει ποτέ ξανά ούτε φιλικό παιχνίδι, ούτε στο μπάσκετ είχαν δημιουργηθεί επεισόδια, ούτε τίποτα», ανέφερε.

«Το χθεσινό αποτέλεσμα ήταν η συνέχεια του Άλκη, του οπαδού του Άρη. Θα υπάρχει κι άλλη συνέχεια, δυστυχώς το λέω με πόνο καρδιάς. Ήμουν στο γήπεδο εχθές και έφυγα 3, 4, 5 λεπτά νωρίτερα. Ήμουν οικογενειακώς ακριβώς δίπλα στον αετό, είχαμε πάει να πιούμε τον καφέ, να φάμε παγωτό. Έφυγα 3, 4 λεπτά από εκεί, ενδεχομένως να ήμουν και εγώ μαχαιρωμένος σήμερα», κατέληξε ο κ. Παναγιωτακόπουλος στη σοκαριστική του μαρτυρία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό