17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Επεισόδια στην Πολυτεχνειούπολη- Αναφορές για τραυματισμό φοιτήτριας

Ειδήσεις Ελλάδα

Επεισόδια σημειώθηκαν στην Πολυτεχνειούπολη στην περιοχή του Ζωγράφου, με τις αστυνομικές δυνάμεις να συγκρούονται με τους παρευρισκόμενους φοιτητές. Σημειώνεται πως σήμερα η αστυνομία επιχείρησε να εκκενώσει χώρο στην Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, που ήταν υπό κατάληψη για 20 χρόνια.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περίπου στις 3 το μεσημέρι υπήρξε ειδοποίηση για ομάδα ατόμων που προκαλεί φθορές σε κτίριο της Πολυτεχνειούπολης.

ΕΛΑΣ ΕΛΑΣ

Οι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ προσήγαγαν 25 άτομα, ενώ περίπου 100 άτομα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττική, ζητώντας την απελευθέρωση των προσαχθέντων.

Αντιδρά ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ

Στα επεισόδια που σημειώθηκαν αντέδρασε ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ, τονίζοντας πως «σήμερα 31 Αυγούστου η ΕΛΑΣ, με δυνάμεις ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ, εισέβαλαν στο ΕΜΠ επικαλούμενοι «αστυνομική επιχείρηση», προχώρησαν σε αναίτιες προσαγωγές φοιτητών σε ανοιχτούς χώρους, σε κυλικεία ακόμα και στις εισόδους των σχολών».

Μάλιστα, κάνει λόγο για τραυματισμό φοιτήτριας στο κεφάλι, ενώ πήγαινε στην σχολή της να δώσει μάθημα και παρασύρθηκε από μηχανή της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

«Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση στους φοιτητές που βρίσκοντας στους χώρους του ΕΜΠ. Η κυβέρνηση επιλέγει να στήσει σκηνικό για την επαναφορά της πανεπιστημιακής αστυνομίας που οι εργαζόμενοι μαζί με τους φοιτητές της έδιωξαν με τους αγώνες τους», καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό