23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Επεισόδια με Ρομά σε Μέγαρα, Θεσσαλονίκη και Θήβα

Ειδήσεις Ελλάδα

Επεισόδια στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου προκλήθηκαν και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο ύψος των Μεγάρων, και συγκεκριμένα στο ΣΕΑ, καθώς Ρομά είχαν βάλει φωτιές σε κάδους διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του 17χρονου από πυροβολισμό με αστυνομικό όπλο στη Βοιωτία. Η Εθνική οδός παρέμεινε κλειστή μέχρι να αποκλιμακωθεί η κατάσταση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ομάδες Ρομά πετούσαν αρχικά πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα ενώ επιτέθηκαν και σε λεωφορείο με πολίτες που επέστρεφαν από το Ναύπλιο.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και πυροσβεστικά οχήματα.

Ένταση στη Θεσσαλονίκη

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το απόγευμα Ρομά στη Θεσσαλονίκη ξεσηκώθηκαν και σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ιστοσελίδα thestival.gr, υπήρξαν επεισόδια μικρής έντασης όταν Ρομά έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στον οικισμό «Τσαΐρια» στην Περαία αλλά και στον οικισμό «Αγία Σοφία» στα Διαβατά.

Σημειώνεται ότι για τα περιστατικά έχει κληθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης, Ρομά είχαν ξεσηκωθεί και στη Θεσσαλονίκη όπου επικράτησε ένταση έξω από τον οικισμό των Ρομά «Αγία Σοφία», στη δυτική Θεσσαλονίκη. 30 άτομα βγήκαν επί της Πόντου, στη συμβολή με την οδό Κωνσταντινουπόλεως, και απέκλεισαν προσωρινά το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, στήνοντας οδόφραγμα το οποίο στη συνέχεια πυρπόλησαν.

Επεισόδια στη Θήβα

Κλιμακώνονται τα επεισόδια στην περιοχή της Θήβας στα οποία πρωταγωνιστούν ομάδες Ρομά. Στο Πυρί της Θήβας και στη «γέφυρα του τρόμου» όπως ονομάζουν τη γέφυρα της εθνικής οδού Λιβαδειάς – Θήβας, στο ύψος της Αλιάρτου, έχουν συγκεντρώθηκαν ομάδες Ρομά, όπου έστησαν οδοφράγματα ενώ παράλληλα έκαψαν κάδους απορριμμάτων και λάστιχα διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο του 17χρονου.Η κατάσταση στην περιοχή είναι αποπνικτική.

Τραυματίστηκε ο δήμαρχος Αλιάρτου

Ο δήμαρχος Αλιάρτου Γιώργος Ντασιώτης που προσπάθησε να ηρεμήσει τις ομάδες των Ρομά και να αποτρέψει την επέκταση των επεισοδίων, τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι, πήγε στο κέντρο υγείας της περιοχής και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι αστυνομικοί που βρέθηκαν εκεί προχώρησαν σε χρήση χημικών για να αποφευχθεί η επέκταση των επεισοδίων.

Φωτιές στη Χαλκίδα

Αποκλεισμένη είναι περιοχή στην πόλη της Χαλκίδας από τις καμάρες μέχρι τα ΚΤΕΛ όπου Ρομά βρίσκονται επί της οδού Στύρων και έχουν ανάψει φωτιές σε λάστιχα που πήραν από παρακείμενο κατάστημα.

Τα αποκλειστικά βίντεο που εξασφάλισε το eviaonline δείχνουν τις φωτιές που έχουν ανάψει οι Ρομά στο δρόμο ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις είναι σε απόσταση και βρίσκονται στον κόμβο μαζί με 2 πυροσβεστικά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό