23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Επί 3 χρόνια η Apple προσπαθούσε να το καταστήσει συμβατό με Android

Ειδήσεις Ελλάδα

Η χθεσινή αγωγή που κατέθεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατά της Apple κατηγορώντας την για μονοπωλιακές πρακτικές, ήταν αναμενόμενο ότι θα αποτελέσει την είδηση του μήνα, μιας και δύσκολα θα περίμενε κανείς μια τέτοια εντός έδρας επίθεση. Το κατηγορητήριο αναλύεται σε 88 σελίδες και ήδη έχουν αρχίσει να έρχονται στη δημοσιότητα πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες και από τις δύο πλευρές.

Εκεί που θα σταθούμε στο παρόν άρθρο είναι η κατάσταση με το Apple Watch. Ως γνωστόν, το δημοφιλέστερο wearable στον κόσμο λειτουργεί μόνο με iPhone και γι’ αυτό συμπεριλήφθηκε στην αγωγή. Παρόλα αυτά, η Apple αποκάλυψε ότι προσπαθούσε επί τρία χρόνια να καταστήσει το Apple Watch συμβατό με τα Android smartphones, αλλά εγκατέλειψε το project λόγω τεχνικών περιορισμών!

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι η κατοχή ενός Apple Watch δυσκολεύει τον χρήστη να μεταβεί σε ένα “διαφορετικό είδος smartphone”, καθώς το smartwatch είναι συμβατό μόνο με το iPhone, προσθέτοντας ότι “κάτι τέτοιο απαιτεί από τον χρήστη να εγκαταλείψει το ακριβό Apple Watch” και να αγοράσει ένα νέο smartwatch συμβατό με Android. Η αγωγή αναφέρει περαιτέρω:

Η Apple αναγνωρίζει ότι το να ωθήσει τους χρήστες να αγοράσουν ένα Apple Watch και όχι ένα smartwatch cross-platform τρίτου κατασκευαστή, συμβάλλει στην αύξηση των πωλήσεων του iPhone και στην ενίσχυση του μονοπωλίου της γύρω από τα smartphones. Για παράδειγμα, σε ένα email του 2019 ο αντιπρόεδρος του τμήματος μάρκετινγκ προϊόντων για το Apple Watch αναγνώρισε ότι το Apple Watch “μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή της μετάβασης των χρηστών iPhone”. Έρευνες έχουν καταλήξει σε παρόμοια συμπεράσματα: πολλοί χρήστες λένε ότι οι άλλες συσκευές που συνδέονται με το iPhone τους είναι ο λόγος που δεν αλλάζουν σε Android.

Η Apple είναι ήδη γνωστή για την προσκόλλησή της στο οικοσύστημα και το Apple Watch προσφέρει διάφορες λειτουργίες πολλαπλών πλατφορμών που βελτιώνουν την εμπειρία του χρήστη. Για παράδειγμα, μπορείτε να ξεκλειδώσετε το Mac σας με ένα Apple Watch ή να το χρησιμοποιήσετε ως κουμπί λήψης για να τραβήξετε φωτογραφίες. Ωστόσο, μπορείτε να αντιστοιχίσετε το Apple Watch σας μόνο με ένα iPhone για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας, την αρχική ρύθμιση και να χρησιμοποιήσετε τις βασικές λειτουργίες του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό