21.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Επί ποδός σήμερα η αστυνομία για δύο συγκεντρώσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Yπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Λονδίνο πορεία καταδίκης των συνεχών ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα, με τους διαδηλωτές να ζητούν την κατάπαυση του πυρός, ενώ παράλληλα γιορτάζεται αυτό το σαββατοκύριακο η Ημέρα της Ανακωχής του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου.

Η οργάνωση αυτής της πορείας κόντρα στην άποψη της κυβέρνησης εξελίχθηκε σε πολιτική κρίση. Η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν αντιμετωπίζει πλέον κατηγορίες επειδή αμφισβήτησε την ουδετερότητα της αστυνομίας, η οποία αρνήθηκε να απαγορεύσει τη διαδήλωση.

Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ προειδοποίησε τον αρχηγό της αστυνομίας του Λονδίνου Μαρκ Ρόουλι ότι θα τον θεωρήσει «υπεύθυνο» για οποιαδήποτε επεισόδια, ιδιαίτερα αν οι διαδηλωτές διαταράξουν τις εκδηλώσεις μνήμης της Ημέρας της Ανακωχής, που προβλέπεται να διεξαχθουν παράλληλα με τη διαδήλωση στην πρωτεύουσα.

«Αυτοί που επιθυμούν να διαδηλώσουν, μπορούν να το κάνουν χάρη σ’ αυτούς που πολέμησαν γι’ αυτή τη χώρα και για την ελευθερία που απολαμβάνουμε, όμως οφείλουν να το κάνουν με σεβασμό και ειρηνικά», υπενθύμισε η Ντάουνινγκ Στριτ με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, Παρασκευή, το βράδυ.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει η πορεία, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το μεσημέρι τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας), αποφεύγει επιμελώς τη συνοικία του Γουάιτχολ, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η κύρια εκδήλωση μνήμης παρουσία, μεταξύ άλλων, του πρωθυπουργού.

Η αστυνομία ανακοίνωσε χθες πως θα αναπτυχθεί μαζική αστυνομική δύναμη σχεδόν 2.000 αστυνομικών για να διασφαλισθεί η ασφάλεια των τελετών και της διαδήλωσης.

Ο υπεύθυνος επιχειρήσεων στους κόλπους της αστυνομίας του Λονδίνου, ο Λόρενς Τέιλορ, ο οποίος προβλέπει πως θα συγκεντρωθούν περισσότεροι από 100.000 διαδηλωτές, υπογράμμισε πως αυτό το σαββατοκύριακο θα είναι «ιδιαίτερα τεταμένο και δύσκολο».

Ο ίδιος αναμένει ότι θα έρθουν αντιδιαδηλωτές, μεταξύ των οποίων χούλιγκαν, οι οποίοι θα αυξήσουν τον κίνδυνο να σημειωθούν συκγρούσεις.

Ζώνη αποκλεισμού έχει προβλεφθεί γύρω από το χώρο όπου θα διεξαχθούν οι εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ανακωχής και η αστυνομία θα κάνει χρήση ενισχυμένων εξουσιών για τον έλεγχο των διαδηλωτών.

Η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν χαρακτήρισε τις διαδηλώσεις αυτές «πορείες του μίσους» και υποστήριξε πως ορισμένοι από τους οργανωτές «έχουν σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων η Χαμάς».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό