17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Επίσπευση των εκλογών στο Περού ζητά η πρόεδρος

Ειδήσεις Ελλάδα

Την επίσπευση των βουλευτικών εκλογών για αργότερα εντός του 2023 εξετάζει η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, όπως μεταδίδει το Reuters. Υπενθυμίζεται ότι το Περού μαστίζεται από τις έντονες διαδηλώσεις που έχουν αφήσει δεκάδες νεκρούς.

Το εν λόγω θέμα πρόκειται να συζητηθεί αργότερα σήμερα, αλλά συγκεκριμένα για την μεταφορά των εκλογών το 2024 αντί του 2026, αλλά αρκετοί νομοθέτες έχουν προτείνει την τροποποίηση του νομοσχεδίου για να επισπευσθούν οι εκλογές ακόμη νωρίτερα, στα τέλη του 2023.

Η Μπολουάρτε ανέβηκε στην προεδρία του Περού, ύστερα από την εκδίωξη του Πέδρο Καστίγιο, ο οπίος βρίσκεται υπό κράτηση. Η κίνηση αυτή πυροδότησε τις διαδηλώσεις, οι οποίες γνώρισαν ισχυρή καταστολή κατόπιν εντολής της Μπολουάρτε.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Περού δήλωσαν την Παρασκευή ότι θα παράσχουν την «πλήρη υποστήριξή»Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Πέμπτη ότι τα οδοφράγματα ήταν «παράνομα» και κάλεσε τους διαδηλωτές να υποχωρήσουν. Στο Πούνο, στο νότιο Περού, εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικοί αναπτύχθηκαν για να απελευθερώσουν τους δρόμους. τους στην Εθνική Αστυνομία για την απομάκρυνση των οδοφραγμάτων που σχετίζονται με τις διαδηλώσεις στους εθνικούς δρόμους.

Η Μπολουάρτε έχει υποστηρίξει ότι θα παραμείνει πρόεδρος σε προσωρινή βάση μέχρι να διεξαχθούν εκλογές.

Πρόσθεσε την Παρασκευή ότι οι εθνικές εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν τον Δεκέμβριο ή νωρίτερα, ανάλογα με το πόσο γρήγορα θα περάσει η πρόταση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό