17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Επίσημο: Lotus Type 62-2 Coachbuilt By Radford

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Radford παρουσίασε το Lotus Type 62-2 Coachbuilt. Πρόκειται για ένα διθέσιο σπορ μοντέλο, με τον V6 turbo 3,5-λίτρων κινητήρα του είναι τοποθετημένος στο κέντρο και αποδίδει έως 600 άλογα, αφού στην έκδοση “Classic” αποδίδει 430 άλογα, στην έκδοση “Gold Leaf” 500 άλογα και στην έκδοση JPS 600 άλογα.

Ο κινητήρας συνδυάζεται είτε με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, είτε με ένα 7-τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη, με τις εκδόσεις Gold Leaf και JPS να χρησιμοποιούν μονάχα το αυτόματο κιβώτιο, ενώ φέρουν και ηλεκτρικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Οι εκδόσεις Classic και Golf Leaf διαθέτουν τετραπίστονα φρένα της AP Racing, με την κορυφαία JPS να διαθέτει carbon-κεραμικά φρένα.

Το μοντέλο σχεδιαστικά αντλεί έμπνευση από την Lotus Type 62 του 1969 και ζυγίζει μόλις 1.000 κιλά. Φορά ζάντες 17″ μπροστά και 18″ πίσω (18″ και 19″ η έκδοση Gold Leaf).

Η παραγωγή του θα είναι περιορισμένη, αφού μόλις 62 τέτοια θα κατασκευαστούν, με την παραγωγή του να ξεκινά φέτος, έτσι ώστε οι παραδόσεις να ξεκινήσουν από τις αρχές του 2022. Η τιμή του δεν ανακοινώθηκε.

Στην αναβίωση της βρετανικής μάρκας συμμετέχουν οι Jenson Button, Ant Anstead (τηλεοπτικός παρουσιαστής και κατασκευής αυτοκινήτων), Mark Stubbs (σχεδιαστής αυτοκινήτων) και Roger Behle (δικηγόρος και νομικός σύμβουλος επιχειρήσεων).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό