18.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Επίσημο: Νέο Mitsubishi Colt, ένα Clio με τα σήματα της Mitsubishi

Ειδήσεις Ελλάδα

Την νέα γενιά του Colt παρουσίασε σήμερα η Mitsubishi, με το αυτοκίνητο να μην είναι τίποτα περισσότερο από ένα Renault Clio με τα σήματα της ιαπωνικής εταιρίας, ακολουθώντας το παράδειγμα του νέου ASX, το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο από ένα Renault Captur με τα σήματα της Mitsubishi.
Το νέο Colt βασίζεται στην CMF-B πλατφόρμα των Renault Clio, Nissan Micra, Dacia Sandero, Renault Captur και Nissan Juke. Συγκριτικά με το Clio έχει διαφορετική γρίλια, ελαφρώς διαφορετικούς προφυλακτήρες και ελαφρώς διαφορετικά φωτιστικά σώματα.

Το εσωτερικό είναι πανομοιότυπο με αυτό του Clio, εκτός από το λογότυπο στο τιμόνι και την αφαίρεση της γαλλικής σημαίας από το ταμπλό στη πλευρά του συνοδηγού. Υπάρχει οθόνη αφής 7″ ή 9,3″, ψηφιακός πίνακας οργάνων 7″ ή 10″, δύο θύρες USB, ασύρματη βάση φόρτισης και ηχοσύστημα της Bose με εννέα ηχεία και γούφερ.

Η βασική έκδοση φορά τον ατμοσφαιρικό τρικύλινδρο 1.000 κ.εκ κινητήρα βενζίνης απόδοσης 66 ίππων με 95 Nm ροπής, που συνδυάζεται με 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 17,1 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 160 χλμ/ώρα.

Ακολουθεί ο τρικύλινδρος 1.00άρης turbo κινητήρας βενζίνης απόδοσης 90 ίππων με 160 Nm ροπής, που συνδυάζεται με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 12,2 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 180 χλμ/ώρα.
Στη κορυφή της γκάμας υπάρχει η υβριδική έκδοση που συνδυάζει τον 1.600άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα απόδοσης 94 ίππων με δύο ηλεκτροκινητήρες -έναν απόδοσης 49 ίππων (36 kW) και μια γεννήτρια εκκίνησης 25 ίππων (18 kW). Το σύνολο αποδίδει συνδυαστικά 145 άλογα, συνδυάζεται με 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου 1,2 kWh. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 9,3 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 180 χλμ/ώρα.

Το υβριδικό μοντέλο και οι εκδόσεις εξοπλισμένες με ηλεκτρικό χειρόφρενο έχουν πίσω δίσκους, με τις υπόλοιπες να έχουν ταμπούρα.
H Renault θα είναι υπεύθυνη για την παραγωγή του νέου Colt, η συναρμολόγηση του οποίου θα γίνεται στο εργοστάσιό της γαλλικής εταιρίας στην Προύσα της Τουρκίας, εκεί όπου παράγεται και το Clio πέμπτης γενιάς. Η Renault θα ξεκινήσει την παραγωγή του Mitsubishi Colt τον Σεπτέμβριο, με το λανσάρισμα στην αγορά να έχει προγραμματιστεί για το φθινόπωρο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό